На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Комерційне страхування в США зросло на 3,8% у 3 кв. 24 р.: MarketScout


14.10.2024 

У 3 кварталі 2024 року сектор комерційного страхування США продемонстрував сукупне зростання ставок на 3,8%, при цьому страхування майна зросло на 5,7%, а страхування комерційних авто– і транспортних ризиків зазнало найбільшого зростання на 7,3%.

MarketScout зазначає, що хоча страховики очікували значних наслідків від урагану Helene, більша частина збитків, схоже, пов'язана з повенями, і багато страхувальників вирішили не купувати страховку від повеней.

Однак очікується, що втрати галузі сягнуть понад 10 мільярдів доларів, а загальний вплив на страховиків міг би бути набагато гіршим.

Прогнозується, що ураган Helene матиме значний вплив на професійну відповідальність страхових агентів, оскільки тепер вони можуть зіткнутися з перевіркою того, чи пропонували вони клієнтам страхування від повеней і чи офіційно відмовляли їм у такому страхуванні.

Richard Kerr, генеральний директор Novatae, прокоментував: "На момент написання цього звіту ураган Milton знаходиться на прямій траєкторії до Флориди, а його потенційне ураження прогнозується як шторм 3 або 4 категорії. Залежно від його сили та місця виходу на сушу, Milton може стати однією з найбільш значних страхових катастроф за останні роки".

Узагальнення ставок за 3 квартал 2024 року свідчить про найбільше зростання в сегменті комерційного автотранспорту, який зріс на 7,3%, за ним слідує комерційна нерухомість на 5,7%, тоді як страхування від перерв у виробництві зросло на 5%.

У той же час, загальна відповідальність та парасолькове/ексцедентне страхування зросли на 4,3%, тоді як компенсації працівникам залишилися на тому ж рівні. Найнижчі темпи зростання були зафіксовані в сегментах кримінальної відповідальності, ОСЦПВ, фідуціарної відповідальності та поруки, які були в межах 1-2%.

В особистому страхуванні комбінований показник зріс на 6,75% за квартал, демонструючи незначне помірне зростання порівняно з попереднім кварталом. Однак повний вплив нещодавніх природних катаклізмів, таких як ураган "Хелен", ще не відобразився. На думку MarketScout, з наближенням урагану Milton очікується подальше підвищення ставок.

Kerr додав: "Ми завжди спостерігали за мікрокліматом у ціноутворенні особистого страхування. На момент написання цієї статті прогнозується, що ураган Milton вийде на берег поблизу Тампа, штат Флорида, як сильний шторм 3-ї категорії. Якщо це станеться, наслідки для ринку особистого страхування у Флориді будуть значними. Хоча ці наслідки матимуть певний вплив на загальнонаціональну комбіновану ставку, тарифи у Флориді зростуть значно більше".

MarketScout попереджає, що поточне підвищення комбінованих ставок підкреслює стійкість страхової індустрії у реагуванні на мінливі ризики, але викликає питання щодо майбутньої стабільності, особливо в регіонах, схильних до екстремальних погодних явищ.

У 3 кварталі 2024 року тарифи на особисте страхування для власників житла вартістю до 1 000 000 доларів США зросли на 7%, для власників житла вартістю понад 1 000 000 доларів США – на 8%. У той час як автомобільне страхування зросло на 8,7%, а особисте – на 4%.

Національний альянс страхової освіти та досліджень (National Alliance for Insurance Education and Research) провів цінові дослідження, які використовуються в аналізі ринкових умов MarketScout. Ці дослідження допомагають підтвердити фактичні висновки MarketScout, які математично базуються на нових та пролонгованих розміщеннях по всій території США, зазначили в компанії.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/us-commercial-insurance-reports-composite-rate-increase-of-3-8-in-q324-marketscout/

«« Вернуться на первую страницу раздела