На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

SEDDK буде управляти питаннями страхування цивільних вантажних і пасажирських морських суден та літаків


22.03.2022 

У зв’язку з війною між Росією та Україною, Турецьке агентство з регулювання та нагляду з питань страхування та недержавного пенсійного забезпечення (SEDDK) буде управляти питаннями страхування цивільних вантажних і пасажирських морських суден та літаків, що здійснюють маршрути між цими країнами та Туреччиною засобами Центру управління спеціальними ризиками до кінця 2022 року.

Перші страхові поліси в цьому контексті були видані для продукції, що імпортується Турецьким зерновим комітетом.

У заяві SEDDK з цього приводу наглядове агентство пояснило, що через війну та наступні санкції "існує проблема з пошуком страхового покриття" для транспортних засобів, що здійснюють перевезення, і "така ситуація може негативно вплинути на нашу комерційну та економічні відносини з цими країнами".

Було прийняте рішення, що Центр управління спеціальними ризиками (ORYM), створений відповідно до статті 33/A Закону про страхування №5684, може забезпечити страхове покриття. У разі неможливості отримання страхового покриття внаслідок війни та подібних причин щодо матеріальних збитків та збитків життю і здоров’ю, що можуть бути завдані пасажирам та екіпажу (працівникам), вантажу та самим транспортним засобам щодо рейсів в Україну чи Російську Федерацію, було прийнято рішення управляти пов’язаними з ними ризиками в рамках ORYM до кінця 2022 року.

За інформацією Міністерства інфраструктури України порти Маріуполя, Бердянська, Скадовська, Херсона тимчасово не працюють, а вхід та вихід судів тимчасово неможливий. Білгород-Дністровський морпорт не працює через відсутність у порту флоту та вантажів.

Порти Миколаїв, Ольвія, Південний, Одеса та Чорноморськ частково здійснюють обробку флоту, що стоїть біля причалів, і відвантаження залізницею та автотранспортом, проте вхід та вихід суден також тимчасово неможливий.

«« Вернуться на первую страницу раздела