На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Iнвестиції в іншуртех-сектор скоротились на 80%, що призвело до втрати стартаперами роботи


19.08.2022 

База даних угод GlobalData показує, що вартість глобальних інвестицій у insurtech-сектор впала на 79,6%. Це слідує за послідовним потоком історій про те, як у insurtech у 2022 році було важко.

Lemonade скоротила штат Metromile на 20% після завершення придбання неостраховика у серпні 2022 року, попередньо заявивши, що не скорочуватиме штат.

Серед інших відомих страхових компаній, які зробили подібні кроки у 2022 році, Nova Benefits скоротила 30% свого персоналу в червні, а Zego скоротила 17% свого персоналу в липні.

Пандемія COVID-19 і криза вартості життя мають величезний вплив на світову індустрію страхових технологій, оскільки кілька провідних стартапів страхових технологій банкрутують або скорочують персонал.

На кінець липня 2022 року в галузь було інвестовано 1 мільярд доларів, що становить лише 49,5% від загальної річної цифри 2021 року. У звіті йдеться про те, що у 2022 році зростання малоймовірне. Ймовірно, ці тенденції спричинені сукупністю факторів.

Як писав Форіншурер, інвестиції в сферу страхових технологій у другому кварталі 2022 року зросли на 8,3% до 2,41 мільярда доларів, оскільки зростання середнього розміру угоди перекривало зменшення загальної кількості угод.

Незважаючи на зростання порівняно з 1 кварталом, інвестиції в InsurTech-стартапи у 2 кварталі 2022 року залишаються приблизно на 50% нижчими за рекордний рівень, який спостерігався у 2 кварталі 2021 року, який побив рекорди щодо інвестицій.

У порівнянні з першим кварталом 2022 року середній розмір угоди зріс більш ніж на 18% у другому кварталі 2022 року до 22,1 мільйона доларів, хоча кількість угод скоротилася майже на 8% зі 143 до 132 у другому кварталі.

Раунди фінансування мають важливе значення для забезпечення роботи страхових компаній на ранніх стадіях, перш ніж вони стануть прибутковими, тому скорочення інвестицій є значною перешкодою.

Економічні труднощі також змусили споживачів звертатися до знайомих і визнаних брендів, оскільки вони більше довіряють їм, щоб вижити та виплатити претензії.

Багато страхових компаній зосереджені на страхуванні гаджетів або майна, що споживачі не вважають необхідним. Як наслідок, це лінія страхування може постраждати першою, оскільки наявні доходи зменшуються, а споживачі прагнуть скоротити свої витрати.

Iншуртехам потрібно буде зосередитися на пропонуванні цінності споживачам, оскільки це те, що вони шукатимуть у найближчому майбутньому.

Цього можна досягти, значною мірою покладаючись на штучний інтелект для скорочення витрат на обробку чи андеррайтинг, або пропонуючи інноваційні продукти, такі як оплата за кермом і політики на вимогу. Останнє дозволить споживачам контролювати, скільки вони платять, або отримувати покриття лише тоді, коли це вкрай необхідно.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/08/19/41664

«« Вернуться на первую страницу раздела