На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

ПОЛЬЩА: нові правила врегулювання страхових випадків можуть призвести до збільшення виплат з ОСЦПВ


06.10.2022 

Нові рекомендації Управління фінансового нагляду Польщі (KNF) щодо врегулювання страхових випадків в автострахуванні, які набудуть чинності з 1 листопада 2022 року, можуть дати значний внесок у підвищення інфляції виплат з ОСЦПВ. Внаслідок цього виплати можуть зрости на 19-27% у першому кварталі 2023 року, вважають аналітики, яких цитує польська преса.

Нові рекомендації, надані KNF у липні 2022 року, замінять стандартний регуляторний набір вимог 2014 року. Вони можуть призвести до збільшення обсягу сплачених компенсацій. Як підкреслюють аналітики Deloitte, серед факторів, які можуть зумовити зростання вартості ремонту, можна виділити наступні:

Незважаючи на те, зараз дуже важко оцінити вплив рекомендації на середню суму відшкодування, оскільки це значною мірою залежатиме від рішень страхувальників у процесі врегулювання, страховики вважають, що вплив рекомендацій сягатиме 8-10% від розміру шкоди, заподіяної кожній автівці.

"Природа страхового бізнесу є циклічною, і повна адаптація цін до збільшених витрат триватиме щонайменше кілька кварталів. Iнфляція збитків, безсумнівно, зменшить маржу та обтяжить результати страховиків у наступному році", – говорить Марчін Варшавський, головний аналітик зі страхування Deloitte.

«« Вернуться на первую страницу раздела