На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Глобальні ціни на кіберстрахування у 3 кварталі 2022 року зросли на 53%


04.11.2022 

Marsh оголосив, що ціни на кіберстрахування знову зросли в третьому кварталі 2022 року, випереджаючи інші продукти. Ціни на кіберстрахування зросли на 53%, у той час як ціни на страхування майна зросли на 6%, на страхування від нещасних випадків зросли на 4%, а на фінансове та професійне страхування знизилися на 1%.

Ціни на кіберстрахування в США зросли на 48% у третьому кварталі порівняно з 79% у другому кварталі. Через посилення конкуренції більше страховиків збільшили можливості для страхувальників за допомогою контролю кібербезпеки.

Посилення конкуренції на ринку кіберстрахування США пояснюється багатьма факторами, зокрема покращеним контролем кібербезпеки, ефектом підвищення рівня утримання та коригування тарифів у 2021 році, зменшенням частоти позовів за останні шість місяців та вищими процентними ставками, що призвело до того, що страховики прагнуть зростання прибутку.

Marsh зазначає, що в страховій галузі та уряді тривають дискусії щодо системного впливу та пов’язаного характеру кіберризику.

Що стосується ціноутворення на кіберстрахування у Великобританії, Marsh повідомляє про зростання на 66% у 3-му кварталі, продовжуючи тенденцію до помірності останніх кількох місяців, оскільки збитки продовжували покращуватися.

Ринок продовжував стабілізувати ціни після пікового зростання на 102% порівняно з попереднім роком у першому кварталі 2022 року.

Суворі вимоги страховиків щодо ключових засобів контролю кібербезпеки продовжували позитивно змінювати погляди страховиків на кіберзахист більшості страхувальників порівняно з 2021 роком і раніше.

У звіті зазначається: "Ми обережно ставимося до покращення умов ринку кіберстрахування, оскільки інші фактори можуть посилити ризик. Наприклад, російсько-українська війна могла тимчасово призупинити атаки програм-вимагачів, порушивши роботу багатьох кіберхакерів у регіоні".

Ціни на кіберстрахування в Європі зросли на 40% порівняно з 50% у другому кварталі, оскільки на ринок вийшли нові потужності.

Зазначається, що страховики продовжували збільшувати власне утримання у багатьох випадках та вимагали детальну інформацію про засоби контролю кіберризиків, зокрема щодо програм-вимагачів.

Ціни на азіатське кіберстрахування залишаються складними: деякі страховики підвищили тарифи на 25% або більше.

Занепокоєння залишаються щодо претензій, системного ризику, геополітичної напруженості та програм-вимагачів. Хоча, як і в інших регіонах, у 3 кварталі були ознаки того, що ринок кіберстрахування стабілізується.

Ціноутворення в кіберстрахуванні в Латинській Америці продовжує створювати проблеми, хоча апетит і місткість міжнародних ринків зросли для регіональних кіберризиків.

Ціни на кіберстрахування в Тихоокеанському регіоні також залишалися складними, однак, як зазначається у звіті, вони також почали стабілізуватися в 3 кварталі, оскільки страховики прагнули розвивати свій бізнес у цій сфері. Тим часом програми-вимагачі продовжували домінувати в середовищі претензій.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/11/04/41947

«« Вернуться на первую страницу раздела