На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Глобальний та Лондонський ринок перестрахування чекають значного зростання тарифів


24.11.2022 

Привабливі доходи в галузі перестрахування зумовлюються жорстким ринком. У Goldman Sachs заявили, що перестраховики історично були сектором із низьким порогом ризиковості. Це продовжувалося, оскільки жорсткі ринкові ціни почали заробляти, а основні показники почали покращуватися.

Теза Goldman Sachs щодо синдикатів перестрахування та Лондонського ринку полягає в тому, що вони мають хороші можливості, щоб отримати вигоду від нинішнього цінового циклу, а в середньостроковій перспективі – від збільшення попиту на перестраховий захист від зміни клімату.

Аналітики вважають, що третій квартал 2022 року з ураганом четвертої категорії "Ян" став важливим випробуванням для перестрахового сектора. Дійсно, усі вони пройшли випробування, оскільки ураган "Ян" залишається подією, що приносить збитки, і всі перестраховики звітують про очікувані збитки нижче ринкових.

На думку Goldman Sachs, це свідчить про силу економічного циклу, який працює: у минулі роки втрата розміру урагану Ян суттєво знизила б прибутки від андеррайтингу. Але сьогодні компанії з рейтингом (Munich Re, Hannover Re, Beazley і Hiscox) повідомили про базовий прибуток за 9 місяців 2022 року, навіть незважаючи на ураган "Ян" і втрати від війни росії в України. Вони також повідомили про значне зростання премії та прибутковості та підтвердили цільові прибутки на 2022 фінансовий рік (Munich Re та Hannover Re).

Перестраховики та Лондонський ринок продовжує спостерігати значний імпульс підвищення тарифів, який обумовлений сильним попитом на страховий захист після інфляції разом із скороченням капіталу.

Ситуація ще більше посилилася через ураган "Ян", що призвело до істотно більшого зростання цін у 2023 році. Насправді ринок міг би підвищити ціни і без урагану "Ян", але це, ймовірно, перетворить ринок на "жорсткий".

Базова прибутковість збережеться, оскільки зростання тарифів триває. Хоча було багато позитивних коментарів щодо ціноутворення, інвестори залишаються зосередженими на тому, чи справедливо ціноутворення відображає як вищу інфляцію збитків, так і істотне збільшення збитків від катастроф через погодні явища через зміну клімату.

Однак аналітики відзначають, що інфляція є короткостроковим негативом для сектору перестрахування, але середньостроковим попутним вітром, оскільки вона передається через ціноутворення.

Goldman Sachs заявив, що, на його думку, минулий і цей роки матимуть на собі основний тягар короткострокових наслідків високої інфляції, але позитивні наслідки відображатимуться в наступному році й у 2024 році. Це відбуватиметься завдяки більшому зростанню виручки та підвищення націнки.

Дійсно, вплив вищої інфляції на ціни на нерухомість є однією з ключових причин того, що ринок страхування майна став жорсткішим, збільшивши попит, а пропозиція капіталу постійно знижувалася. Цей дисбаланс між попитом і пропозицією призводить до зростання цін. Збитки від урагану Ян ще більше зменшать капітал галузі.

У Goldman Sachs вважають, що цей сектор виглядає привабливим, хоча торгівля на пікових мультиплікаторах внаслідок цього зменшила балансову вартість через нереалізовані збитки, і що акції можуть відновити свою історичну обороноздатність. У цій точці циклу акції будуть торгуватися вище пікових мультиплікаторів, оскільки вони отримують ROE в піковому циклі.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/11/24/42043

«« Вернуться на первую страницу раздела