На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Скасування норм Solvency у Великій Британії


15.12.2022 

Уряд Великобританії зобов’язався протягом 2023 року досягти "суттєвого законодавчого прогресу" щодо скасування та заміни норм Євродирективи Solvency II, щоб розблокувати понад 100 мільярдів фунтів стерлінгів приватних інвестицій у виробничі активи, такі як інфраструктура Великобританії.

Виступаючи на галузевому круглому столі в Единбурзі, міністр фінансів Джеремі Хант оприлюднив понад 30 реформ регулювання фінансових послуг, спрямованих на сприяння інвестиціям і зростанню у Великій Британії.

Він виклав плани щодо скасування та заміни сотень сторінок законів ЄС, що регулюють фінансові послуги, які досі мали чинність після виходу Великобританії з Європейського Союзу, включаючи Solvency II.

Він раніше зазначав, що він буде наполягати на реформуванні багатьох правил, пов’язаних із Solvency II, і цей крок був широко схвалений представниками індустрії страхування .

"Ми прагнемо забезпечити статус Великобританії як одного з найбільш відкритих, динамічних і конкурентоспроможних центрів фінансових послуг у світі", – сказав Хант. "Ми плануємо створити гнучкий і власний регуляторний режим, який працює в інтересах британського народу та нашого бізнесу".

"I ми підемо далі – реформуємо обтяжливі закони ЄС, які гальмують зростання в інших галузях, таких як цифрові технології та науки про життя", – додав він.

Міністр економіки Міністерства фінансів Ендрю Гріффіт також прокоментував: "Велика Британія є наддержавою у сфері фінансових послуг, і ми вже давно користуємося перевагами високих нормативних стандартів і прагнемо їх дотримуватись? Наші реформи забезпечують розумніше регулювання фінансових послуг, що сприятиме зростанню по всій Великобританії".

"Робота зі скасування та, де необхідно, заміна законодавства ЄС, що регулює цей сектор, керувалася інтересами галузі та була розділена на два початкові кроки", – пояснив він. "Вони будуть зосереджені на проведенні реформ у сферах, які забезпечують найбільш значний поштовх для зростання та конкурентоспроможності Великобританії, і ми викладемо додаткові деталі щодо майбутніх траншів з часом".

«« Вернуться на первую страницу раздела