На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Ринок страхування майна в Європі до 2025 року зросте до $156 млрд


20.02.2023 

Зростання майнового страхування в Європі відновилося у 2022 році на 3,8% порівняно з рівним зростанням у 2021 році через підвищення цін на премії внаслідок ескалації збитків від природних катастроф.

Відповідно до звіту GlobalData Property Insurance Industry Industry Outlook, підвищення цін на оновлення комерційної нерухомості підтримало зростання премій зі страхування майна в регіоні. Очікується, що у 2023 році страхування майна зросте на 3,8% і досягне 140 мільярдів доларів, а в 2025 році до 156 мільярдів доларів.

Уразливість Європи до великомасштабних збитків у результаті повеней, штормів, посухи, хвиль спеки та лісових пожеж призведе до того, що більше страховиків застосують вибірковий андеррайтинг і все більше запровадять такі технології, як картування ризиків і використання комп’ютерного зору.

Кліматичні чинники залишатимуться ключовими ризиками, що впливатимуть на преміальні ціни протягом наступних п’яти років. Тоді як розробки, пов’язані з зеленою економікою та цифрові страхові рішення, стануть ключовими страховими трендами.

Приватні страхові та перестрахові компанії готові покривати збитки до 2 мільярди євро. Будь-які збитки, що перевищують цю суму, покриватиме держава. Зацікавлені сторони галузі та уряди в усьому світі обговорюють створення подібної системи для боротьби з майбутніми пандеміями та катастрофами.

Тенденції в найбільших європейських страхових компаніях ілюструють висхідний рух цін на комерційне страхування, який має тривати, хоча й меншими темпами.

Результати європейських страхових компаній P&C стануть додатковими доказами підвищення цін, оскільки галузь реагує на зростання витрат на сировину та робочу силу, спричинене інфляцією.

Більший прибуток від інвестицій у міру того, як відсоткові ставки підвищаться та коли ставки реінвестування перевищать поточну прибутковість, має збільшити майбутні доходи. Підвищення ставок для особистих ліній було ще складнішим, але й тут ціноутворення починає реагувати, особливо там, де автостраховики стикаються з вищими витратами через інфляцію запасних частин і підвищену технічну складність автомобілів.

Відновлення доходів від страхування продовжилося до 3-го кварталу для страхових груп, причому доходи зафіксували значне зростання в міру відновлення економіки та збільшення обсягу страхування подорожей у зв’язку зі скасуванням пандемічних обмежень авіакомпаній.

Європейський ринок майнового страхування був фрагментованим і висококонкурентним у 2022 році.

Generali, італійський конгломерат, був провідним страховиком майна з 5,6% частки ринку в 2022 році. Він працює в понад 50 країнах світу. Окрім Європи, страховик має потужну присутність на ринках страхування майна Азіатсько-Тихоокеанського регіону та Південної та Центральної Америки.

Фінська компанія Sampo Plc з часткою 4,7% була другою за величиною страховиком у 2022 році. Група має значну присутність у Північному регіоні через свої дочірні компанії, зокрема Mandatum Holdings і Topdanmark.

Німецька компанія Allianz SE була третьою за величиною європейською страховою компанією у 2022 році з часткою 4,1%. Глобальні дочірні компанії Allianz включають AGCS, яка надає корпоративні та спеціалізовані страхові рішення, такі як передача ризиків, послуги внутрішнього страхування, енергетичне страхування, інженерне страхування, страхування майна та страхування від пожеж тощо.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/02/20/42396

«« Вернуться на первую страницу раздела