На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Банк Англії здійснює заходи з оновлення та пом’якшення вимог Директиви Solvency II


01.03.2023 

Банк Англії на засіданні 20 лютого намагався зняти побоювання страховиків, що він зволікає з довгоочікуваною і давно обговорюваною реформою вимог до платоспроможності (Solvency II), заявивши, що "дуже гарне розуміння" змін з’явиться задовго до кінця поточного року.

Ці зміни стануть індикатором того, наскільки Британія готова змінювати регулювання, успадковане від ЄС, щоб підтримати власний фінансовий сектор.

Галузь давно вимагає швидких реформ, щоб розблокувати мільярди фунтів з "буферів капіталу" для інвестування в інфраструктуру та підвищення глобальної конкурентоспроможності сектору.

Страховики вказують на те, що ще не здійснено жодних значних реформ, хоча Британія залишила правову орбіту ЄС більше двох років тому, а регуляторам було надано нове завдання підтримати зростання та конкурентоспроможність фінансового сектору. У той же час ЄС набагато далі просунулась на шляху оновлення та пом’якшення вимог Директиви Solvency II.

Банк Англії обговорює з представниками фінансового сектору та Міністерством фінансів питання того, наскільки суттєво необхідно полегшувати правила, посилаючись на необхідність захисту страхувальників.

Заступник голови Банку Англії Сем Вудс, який очолює банківське та страхове регулювання, намагався зняти розчарування щодо темпу змін.

"Обговорення з колегами з Казначейства щодо точних строків тривають, але на даний момент нашою загальною очікуваною датою є публікація першої консультації щодо деяких з цих питань в червні, а другої консультації – у вересні", – сказав Вудс на щорічному обіді Асоціації британських страховиків.

"Ми також усвідомлюємо, що для деяких змін компанії потребуватимуть попереднього повідомлення, щоб підготуватись, але ми очікуємо, що ці консультації нададуть компаніям досить чітке уявлення про те, як новий підхід працюватиме", – додав Вудс, зазначивши, що страховики матимуть "дуже чітке уявлення" про зміни задовго до кінця 2023 року для адаптації інвестиційних планів.

Якщо Парламент підтримає план Уряду про значне зниження ризикової маржі (яка включається до технічних резервів страховиків), то Банк "перейде від дебатів до втілення" ініціативи, сказав Вудс.

«« Вернуться на первую страницу раздела