На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Дефіцит російського бюджету за підсумками перших двох місяців 2023 року досяг 2,58 трлн руб


09.03.2023 

Служба зовнішньої розвідки України на своїй офіційній сторінці в Facebook повідомляє, що мінфін рф відзвітував, що доходи федерального бюджету в січні–лютому 2023 року становили 3,16 трлн руб, що на 25 % нижче за аналогічний показник минулого року; нафтогазові доходи обвалились на 46 %. Дефіцит бюджету за підсумками перших двох місяців 2023 року досяг 2,58 трлн руб – майже 90 % від передбаченого урядом рф плану на весь поточний рік (2,925 трлн руб).

З початку лютого на рф відбувається стійке зростання вартості пального і зараз вона досягла максимального рівня за останні роки: з 6 березня оптова ціна бензину АI-92 збільшилась на 2,6 % – до 47,7 тисю руб за тонну, АI-95 – на 2,5 %, до 50,9 тис. руб за тонну.

російські страхові компанії все частіше відмовляють у наданні послуг за полісами добровільного медичного страхування через зростання цін на медичну допомогу та збитковість такого обслуговування населення.

За підсумками січня-лютого 2023 року продажі на рф побутової техніки в грошовому еквіваленті скоротились на 17,3 %. Водночас продавці не збираються стимулювати попит через зниження цін на товари. За прогнозом аналітиків ринку, через зниження купівельної спроможності населення рф 2023 року продажі зменшаться мінімум на 30 %.

Станом на березень 2023 року російські виробники спроможні постачати лише 3 % насіння цукрового буряка та 9 % картоплі, решта – імпортна продукція.

заступник голови мінсєльхоза лут заявила про відмову уряду рф від закупівлі зерна, тому що "нема на що купувати і ніде зберігати".

У лютому продажі легкових автомобілів на рф знизились на 62,1 % – майже до 41,9 тис одиниць, продаються лише китайські та російські моделі.

путін дозволив "талібану", який офіційно вважається афганською терористичною організацією, забороненою на росії, збільшити штат посольства на рф.

росія продовжує політику самоізоляції: гєнпрокуратура визнала небажаною на рф діяльність міжнародної організації Transparency International, яка досліджує індекс корупції у 180 країнах. москва вважає, ця організація "втручається у внутрішні справи рф".

бурятське республіканське відділення комуністичної партії рф створює громадський рух "сталін". У сусідній іркутській області вже кілька років існує товариство "наш сталін".

білоруську асоціацію журналістів включили до "переліку формувань, причетних до екстремістської діяльності" – таке рішення прийняло кгб рб. Нині у переліку "екстремістських формувань" 121 організація.

За місяць із дня створення комісії з повернення до білорусі зафіксовано лише 23 звернення. Але серед цих звернень, на думку комісії, немає "жодної, що відповідає всім умовам".

Источник:  АрміяInform
URL статьи:  https://armyinform.com.ua/2023/03/09/deficzyt-rosijskogo-byudzhetu-za-pidsumkamy-pershyh-dvoh-misyacziv-2023-roku-dosyag-258-trln-rub/

«« Вернуться на первую страницу раздела