На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Глобальні тарифи на комерційне страхування в–світі в 1 кварталі 2023 року зросли на 4%


28.04.2023 

Згідно з останнім Глобальним індексом страхового ринку міжнародного брокера Marsh, у першому кварталі 2023 року глобальні тарифи на комерційне страхування зросли на 4%, як і в попередньому кварталі.

Це буде  22-й квартал зростання з моменту створення індексу в 2012 році. Пік зростання склав 22% у четвертому кварталі 2020 року.

Зростання цін на страхування у більшості регіонів світу відбулося в невеликому діапазоні порівняно з попереднім кварталом. Зниження у фінансових та професійних напрямках, а також збереження помірних темпів зростання на кібер-ринку було компенсовано зростанням тарифів на страхування майна.

За даними Marsh, світові ціни на страхування майна в першому кварталі зросли на 10% порівняно з 7% у попередньому кварталі. У США ціни на страхування майна зросли на 17% порівняно з 11% у четвертому кварталі. Тарифи на фінансові та професійні види страхування знижуються третій квартал поспіль.

В глобальному масштабі ціни на кіберстрахування продовжували залишатися помірними: середнє зростання цін склало 11% порівняно з 28% у четвертому кварталі 2022 року. Це було особливо помітно на найбільш значущих ринках кіберстрахування, де ціни зросли на 11% в США і на 10% у Великобританії в порівнянні з 28% і 34% відповідно в попередньому кварталі.

У порівнянні з попереднім роком, у Великобританії тарифи на страхування в 2023 році зросли на 3%. У континентальній Європі зростання склало 5%, а в Азії – 1%. У США ціни зросли на 4%, у Тихоокеанському регіоні – на 7%, а в Латинській Америці та Карибському басейні – на 8%.

У звіті також відзначені інші результати, серед яких – зростання цін на страхування від нещасних випадків у середньому на 3%, що відповідає рівню попереднього кварталу. Третій квартал поспіль загальний рівень цін у фінансовому та професійному сегментах знижується. Завдяки подальшому зниженню тарифів в США та Великобританії, середні ціни знизилися на 5% у першому кварталі порівняно зі зниженням на 6% у четвертому кварталі.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/04/28/42586

«« Вернуться на первую страницу раздела