На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Чи покриває страхування будинку пошкодження від метеорита? Так кажуть експерти


14.05.2023 

В ймовірність того, що метеор впаде з неба і врізається у ваш будинок. Це астрономічно, деякі експерти оцінюють його як 1 з 3,9 трильйонів, що є набагато нижчою ймовірністю, ніж один лотерейний квиток виграє приз Powerball.

За даними місцевої поліції та експертів з астрономії, невеликий кам’янистий хондритовий метеорит, хоч і рідкісний, пережив подорож крізь атмосферу Землі та розбив дах будинку в місті Гоупвелл у Нью-Джерсі в понеділок.

У зв’язку з цим виникає запитання: чи поліси страхування житла зазвичай покривають вартість пошкоджень, спричинених метеоритами, астероїдами чи іншими видами космічного сміття, яке випадково падає з космосу та врізається у ваш будинок? Багато експертів зі страхування кажуть, що відповідь, швидше за все, буде так.

"Грунтуючись на відгуках наших членів та інших галузевих партнерів, здається, що впавший об’єкт, наприклад метеорит або супутник, як правило, покривається стандартним полісом страхування власників будинків або комерційного майна", — Гері ЛаСпіса, віце-президент Страхова рада Нью-Джерсі для NJ Advance Media.

"Звичайно, завжди важливо читати вашу політику та знати про будь-які винятки, які можуть бути у вашій полісі", — зазначив він.

Астрономи підтвердили, що 8 травня 2023 року рідкісний кам’яний метеорит із космосу впав на дах цього будинку в районі Тітусвілль міста Гоупвелл, штат Нью-Джерсі.

Після того, як у січні 2018 року в Мічигані було помічено блискучу яскраву вогненну кулю, Мічиганський страховий альянс повідомив MLive.com Падаючі об’єкти, включаючи астероїди, метеорити та супутники, ймовірно, будуть покриті полісом страхування як будинку, так і бізнесу.

"Існує покриття шкоди, спричиненої падінням предмета на конструкцію будинку чи підприємства, а також майна чи речей, пошкоджених усередині будівлі", відповідно до MLive, афілійований з NJ.com.

"Метеорити можуть не бути небезпекою, про яку люди в Мічигані зазвичай думають", — сказав Піт Конменч, виконавчий директор IAM. "Але, на щастя, страхові поліси домовласників покривають збитки від метеорита або його осколків".

Страховий сайт погоджується, що об’єкти, які падають із космосу, зазвичай покриваються страховими полісами житла – подібно до земних об’єктів, таких як дерева, які можуть впасти на ваш будинок під час негоди.

"Відповідь: так, зазвичай ви повинні бути прикриті цим шахрайським астероїдом". повідомляє сайт у публікації. Це пояснюється тим, що страхування будинку зазвичай покриває падіння предметів. А астероїд – це, ну, об’єкт, який падає, якщо вдаряється об Землю".

Сюзі Кобб, яка володіє будинком у районі Тітусвілль міста Гоупвелл, який постраждав від невеликого метеорита в понеділок рано вдень, не вдалося зв’язатися для коментарів щодо того, чи покриває страхова компанія будинку збитки або вартість ремонту.

Космічний камінь розміром приблизно 6 на 4 дюйми пробив дірку в даху її будинку, а потім пробив стелю та вдарився об дерев’яну підлогу, повідомляє поліцейське управління міста Гоупвелл.

Про це повідомляє CBS 3 News у Філадельфії Скелі відскакували від землі, поверніться до стелі, потім знову до підлоги. Повідомлень про постраждалих немає.

Металевий об’єкт, який підтверджено як рідкісний кам’яний метеорит, врізається в дах будинку на Вашингтон-роуд на Олд-Пеннінгтон-Кроссінг у районі Тітусвілль міста Гоупвелл у понеділок, 8 травня 2023 року.

За словами Кріса Баклі, астронома з Південного Джерсі, метеорит (технічний термін, що означає падіння метеорита на Землю) рідко трапляється в населеній місцевості.

"Оскільки більша частина планети вкрита Світовим океаном, більшість метеоритів зазвичай падає саме сюди", — сказав Баклі. Це не означає, що вони не потрапляють на населені пункти постійно. Щорічно на Землю падає понад 17 тисяч метеорів. Просто метеорити, знайдені у віддалених районах або звичайних закритих зонах, ускладнюють їх ідентифікацію зі звичайних земних матеріалів".

За словами Баклі, інцидент з метеоритом Гоупвелла "схвилює наукове співтовариство, тому що коли ви натикаєтеся на таку будівлю, легше ідентифікувати та підтвердити, що він, безсумнівно, прилетів з неба".

Він сказав, що не буде дивним, якби додаткові шматки кам’яного метеорита "осіли й розбризкали на дах і стелю постраждалого будинку".

Метеорити – це в основному космічні камені. Деякі з них являють собою невеликі частинки пилу та каміння, залишені кометами, інші – уламки астероїдів або планет.

Источник:  GalagovTV
URL статьи:  https://galagov.tv/чи-покриває-страхування-будинку-пошк/

«« Вернуться на первую страницу раздела