На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Розвиток мережі і збільшення "електронних" продуктів


22.03.2021 

Iнтерв’ю з Головою Правління СК "Брокбізнес" Петром Володимировичем Красноруцьким виданню "Страховий клуб"

Петре Володимировичу, минуло 27 років із часу створення страхової компанії "БРОКБIЗНЕС", більше 10 років Ви працюєте в "БРОКБIЗНЕСI" та минає рік з Вашого призначення Головою Правління компанії. I варто визнати, що рік був вкрай складним для всіх. Як Ви оцінюєте позицію "БРОКБIЗНЕС" за підсумками часу, що минув? Що, на Вашу думку, відбулося важливого та особливого протягом останнього року?

Страховий ринок України та страхова компанія "БРОКБIЗНЕС" майже ровесники. 27 років – це досить довгий та цікавий шлях розвитку компанії, який мав різні етапи: спочатку невелика регіональна компанія, далі робота у складі фінансової групи, зараз – універсальна ринкова компанія. Саме такою – універсальною, клієнтоорієнтованою, з диференційованою стратегією розвитку та стабільно зростаючою ми хочемо бачити компанію надалі.

Поточний рік мав свої особливості, ставив перед нами нові завдання, перевіряв нас на гнучкість та адаптивність, на здатність забезпечувати належне функціонування всіх бізнес-процесів в умовах, що постійно змінюються. Цей рік дав нам змогу зрозуміти, що ми готові змінюватися та розвиватися так, як того вимагають ринкові умови сьогодення та потреби клієнтів. Ми цілком усвідомлюємо важливість розробки стратегії як орієнтиру на шляху компанії до поставлених цілей, що включає елементи внутрішнього та зовнішнього розвитку: стратегію розвитку бізнес-процесів та відповідної організаційної структури, зміцнення команди, розвиток персоналу та корпоративної культури; виділення перспективних продуктових та клієнтських сегментів та відповідних каналів продажів; постійне вдосконалення сервісу і технологій, забезпечення більш зручних комунікацій з клієнтами.

Які особливості стратегії розвитку компанії на майбутній рік?

Стратегія нашого розвитку на найближчі роки – забезпечення стабільного зростання. Основними елементами стратегії є:

Страховий бізнес потребує професійного підходу та кваліфікованих спеціалістів, в цьому році наша команда поповнилась, оновився склад правління та керівники ключових бізнес-процесів. Основне завдання керівника – створити сильну команду, забезпечити умови, які дозволяють людям разом давати кращий результат, ніж кожен з них окремо. Дуже важливим є забезпечення комунікацій, саме прийнятний спосіб комунікації при виконанні бізнес-процесів та всередині системи між процесами має найбільший вплив на результат.

Важливо також збалансувати функціонал, людські ресурси та форми роботи, не вдаватися до крайнощів: "всі на дистанційну роботу" або "всі в офлайн" – це неправильно. Необхідний баланс та виважені організаційні рішення, потрібно застосовувати інструменти ситуаційного менеджменту. Компанія має забезпечити ефективність роботи у віддаленому режимі та безпеку роботи в офісі, саме такий змішаний підхід дає найкращий результат. Ми усвідомлюємо, що задоволений та мотивований персонал прагне найкращим чином залучити та задовольнити якнайбільшу кількість клієнтів, що забезпечує зростання та розвиток компанії.

Як змінилася робота компанії в регіонах? Яким Ви бачите подальший розвиток регіональної мережі?

Компанія має 44 регіональні підрозділи та планує надалі розвивати та підсилювати свою присутність.

Впроваджуємо індивідуальні фінансові моделі для різних регіональних підрозділів та зручні форми взаємодії з головним офісом. Постійно діє процес продуктивного навчання для регіональних підрозділів з залученням профільних андерайтерів та методологів, опрацюванням всіх запитань та заперечень, також навчання з технологій продажів, прийнятних для певних продуктів та каналів продажів. Щотижня проводяться планові дистанційні навчальні заходи, обов’язково в програму включаємо найбільш актуальні питання від підрозділів, що здійснюють продажі, про що дізнаємося з опитувань, які проводимо напередодні.

Таке спілкування дуже важливе, особливо під час пандемії, коли немає можливості зібратися для проведення масових корпоративних заходів. Також розроблена та впроваджується технологія адаптації та підтримки для нових регіональних підрозділів. Ми з радістю приймаємо в нашу команду нові підрозділи, що здійснюють продажі, надаємо цікаві можливості розвитку та постійно вдосконалюємо систему мотивації. Маємо наповнену продуктову лінійку для роздрібних продажів, понад 150 продуктів та програм, та завжди готові аналізувати та запропонувати відповідне страхове покриття для складних та спеціалізованих ризиків корпоративних клієнтів. Всі бізнес-процеси в головному офісі налаштовані на оперативне вирішення запитів регіональних підрозділів. Ми усвідомлюємо, що лише таким чином можемо забезпечити задоволеність клієнтів.

Компанія зацікавлена у подальшому розвиткові мережі продаж та посиленні присутності в регіонах, ми повністю технологічно готові забезпечити командам підрозділів, які переходять до нас, адаптацію, індивідуально розроблену прийнятну фінансову модель, систему мотивації, навчально-консалтинговий супровід та підтримку.

Источник:  Журнал "Страховий клуб"
URL интервью:  http://insclub.info/february_2021.pdf

«« Вернуться на первую страницу раздела