На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Сьогодні державний бюджет доцільно звільнити від покриття низки ризиків


01.03.2023 

Підбиваючи підсумки 2022 року, перш за все хочу наголосити, що маю можливість писати цю колонку – завдяки захисникам і захисницям, волонтерам і усім українцям, які боронять нашу Батьківщину. Дякую! Щиро і від усього серця!

У фокусі діяльності компаній страхового сектору України протягом 2022 року було кілька ключових завдань. Це безпека людей, захист інформації, безперебійне виконання усіх взятих на себе зобов’язань перед клієнтами.

Страховики у дуже стислі терміни перенесли у безпечні місця свої IT-системи і це дозволило операторам ринку з мінімальними відхиленнями безперебійно надавати страхові послуги. Дався взнаки і досвід переходу на дистанційне обслуговування клієнтів під час пандемії COVID-2019, коли усі процеси вже були налагодженні і відпрацьовані. Насправді, це неабияк допомогло нам.

Але найголовніше, що сталося з нами у 2022 році, це чітке усвідомлення, що справжня цінність України – наші люди! Війна проявила всіх. Такої згуртованості, оперативності і залученості, думаю, ми й самі від себе не очікували. Завдяки нашим людям українець тепер для всього світу – символ нескореності, сміливості і мужності. Всі наші ресурси, час і сили ми віддаємо для наближення миру, захисники зі зброєю у руках, а ми як представники бізнесу маємо створити сприятливі умови для ефективної відбудови України.

Сьогодні ми маємо шанс закласти фундамент потужної нової держави, в центрі уваги якої є наші люди, громадяни.

Вкрай важливо також гідно пройти тест на довіру перед усією міжнародною спільнотою.

Уряд України сформулював п’ять пріоритетів фінансування швидкої відбудови країни, зокрема: енергетика, житло, гуманітарне розмінування, відбудова критичної та соціальної інфраструктури, допомога приватному сектору. Логічно, що і страховики мають орієнтуватися на ці зазначені пріоритети.

Серед дієвих позитивних зрушень 2022 року для страхового ринку України я б назвав об’єднання двох профільних асоціацій: Ліги страхових організацій України і Асоціації "Страховий Бізнес". Ми консолідували свої зусилля і ресурси заради розвитку страхового ринку України. Часу на розкачку немає. Тому ми вже активно рухаємось вперед.

Відтак на 2023 рік поставили як пріоритетні завдання: сприяння розвитку страхового сектору України через вдосконалення нормативно-правової бази і зміна підходів щодо трансформації ринку страхування.

Крім того, ми визначили точки зростання, а саме – активне впровадження нових видів страхування, що також дозволить зменшити тиск на державний бюджет:

Розвиток страхового ринку України, як власне і більшості інших ринків, напряму залежать від відновлення економіки країни. Я сподіваюсь, що вітчизняний бізнес братиме активну участь у відбудові і модернізації країни, відтак потреба у страховому захисті ключових супутніх ризиків також зростатиме.

Я вірю Збройним силам України, нашим захисникам і захисницям. I я дуже сподіваюсь, що Україна зможе у післявоєнний час подолати внутрішні проблеми і побудувати державу мрії. Все залежить від нас!

Автор:  Віктор Берлін
Источник:  DELO
URL интервью:  https://delo.ua/opinions/syogodni-derzavnii-byudzet-docilno-zvilniti-vid-pokrittya-nizki-rizikiv-411878/

«« Вернуться на первую страницу раздела