На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Зростає кількість страховиків життя/здоров'я, які передають управління інвестиціями на аутсорсинг

Версия для печати Версия для печати
26.02.2024 

Згідно з новим звітом AM Best, все більше страховиків покладаються на зовнішніх керуючих активами для управління частиною своїх інвестиційних портфелів.

У новому спеціальному звіті AM Best зазначає, що відсоток страховиків життя/здоров'я, які використовують інвестиційних менеджерів для управління більш ніж 10% своїх інвестованих активів, постійно зростає, піднявшись до 40% у 2022 році з 32% у 2016 році. Звіт, що базується на щорічній регуляторній звітності та даних, свідчить про те, що приблизно половина всіх американських страховиків життя/аннуїтетів користуються послугами незалежного інвестиційного менеджера, якому надано повноваження приймати інвестиційні рішення в рамках узгоджених правил.

Таке зростання відбувається на тлі стабільно низьких відсоткових ставок, які тривали близько десяти років, що змусило деякі компанії шукати більш високі доходи, окрім тих, які можна отримати від традиційних інвестицій з фіксованою дохідністю.

"Альтернативні інвестиції, як правило, вимагають більш спеціалізованих навичок управління інвестиціями і, як правило, передаються на аутсорсинг менеджерам з управління активами, що спеціалізуються на таких інвестиційних можливостях", – сказав Джейсон Хоппер, асоційований директор AM Best. "Значне збільшення приватних кредитних інвестицій у страховій галузі вимагає додаткових навичок, які не завжди присутні у багатьох малих, середніх і дрібних страхових компаній".

Згідно зі звітом, відсоток страховиків, які використовують неафілійованих інвестиційних менеджерів для контролю більш ніж 50% інвестованих активів у 2022 році, неухильно зростав – до 33,4% з 26,8% у 2016 році. Компанії всіх розмірів і незалежно від бізнес-ліній користуються послугами неафілійованих інвестиційних менеджерів, хоча найбільші та найменші страховики складають меншу частку серед тих, хто передає на аутсорсинг понад 10% інвестованих активів. Менші страховики

можуть мати більш обмежену інфраструктуру або не мати достатнього досвіду чи можливостей для охоплення різноманітних класів активів, тому їм вигідніше найняти зовнішнього інвестиційного менеджера, ніж розвивати навички та досвід, необхідні для виконання цієї функції власними силами.

Серед інших висновків звіту

  • Американські страховики життя/здоров'я, що мають доміцилію в США, повідомили, що станом на кінець 2022 року вартість інвестованих активів, переданих на аутсорсинг їхнім топ-10 керуючим фондами, перевищила 67,1 мільярда доларів США;
  • На двадцять страховиків припадає майже 70% інвестованих активів, переданих в управління фондам у 2022 році. Це включає в себе афілійованих керуючих фондами;
  • Blackrock є найбільшим керуючим фондом у страховій індустрії, який управляє приблизно $8,8 млрд і понад 13% цих активів, переданих страховою індустрією на аутсорсинг; це також єдиний керуючий фондом, який управляє активами понад 100 страхових компаній.
Источник:  AM Best
URL статьи:  https://news.ambest.com/pr/PressContent.aspx?altsrc=2&refnum=34440

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес