На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Зміна клімату призведе до збільшення економічних втрат, найбільше постраждають США та Філіппіни: Swiss Re

Версия для печати Версия для печати
28.02.2024 

Інститут Swiss Re прогнозує, що зміна клімату матиме більший вплив на економічні втрати в майбутньому, причому найбільше постраждають США та Філіппіни.

Згідно зі звітом компанії, чотири ключові погодні загрози, а саме повені, тропічні циклони, зимові шторми в Європі та сильні грози, зараз спричиняють глобальні економічні збитки у розмірі 200 мільярдів доларів США щороку.

Повідомляється, що Філіппіни, які щорічно втрачають 3% ВВП, найбільше страждають від чотирьох погодних загроз з усіх 36 країн, зазначених у новому аналізі Swiss Re, а також піддаються високій ймовірності посилення небезпеки.

Тим часом, США посідають друге місце за вразливістю до стихійних лих. У Swiss Re зазначили, що США зазнають найбільших економічних втрат в абсолютному вираженні від погодних явищ у світі – 97 мільярдів доларів США (0,38% ВВП) – і водночас середню ймовірність того, що небезпека посилиться.

"Загалом, країни зі значними прогалинами у страховому захисті, де впровадження заходів з пом'якшення наслідків та адаптації до них відстає від темпів економічного зростання, зазнають найбільших фінансових ризиків від посилення небезпек. Найбільш вразливими є швидкозростаючі азійські економіки, такі як Таїланд, Китай, Індія та Філіппіни", – зазначається у звіті Інституту Swiss Re.

В аналізі Інституту також зазначається, що, хоча ризик повеней, за прогнозами, зростатиме в усьому світі, основним чинником великих економічних втрат, пов'язаних з погодними умовами в США, а також у Східній та Південно-Східній Азії, є тропічні циклони.

"Сьогодні в абсолютному вираженні економічні втрати від погодних явищ у США є найвищими у світі, в основному через тропічні циклони (урагани). На сильні грози також припадає значна частка економічних втрат", – зазначають в Swiss Re Institute.

Жером Жан Хегелі, головний економіст Групи Swiss Re, прокоментував: "Зміна клімату призводить до більш суворих погодних явищ, що призводить до посилення впливу на економіку. Тому ще більш важливим стає вжиття заходів з адаптації.

"Зменшення ризиків через адаптацію сприяє підвищенню страхової стійкості. Страхова галузь готова відігравати важливу роль, каталізуючи інвестиції в адаптацію, безпосередньо як довгостроковий інвестор та опосередковано через андеррайтинг кліматичних проектів та обмін знаннями про ризики.

"Чим точніше будуть оцінені ризики, пов'язані зі зміною клімату, тим більше шансів, що необхідні інвестиції будуть зроблені".

Источник:  Reinsurance News
URL статьи:  https://www.reinsurancene.ws/climate-change-set-to-increase-economic-losses-us-and-philippines-most-exposed-swiss-re/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес