На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Економічні збитки від стихійних лих у світі щорічно становлять понад $200 млрд — Swiss Re

Версия для печати Версия для печати
28.02.2024 

Глобальний економічний збиток від стихійних лих щорічно становить понад $200 млрд, йдеться в огляді Swiss Re Institute.

Експерти аналітичного підрозділу швейцарської перестрахувальної компанії проаналізували наслідки чотирьох видів стихійних лих – повеней, тропічних циклонів, снігових бур і конвективних штормів – у 36 країнах світу. Як зазначають у Swiss Re Institute, на частку цих явищ у наш час припадає основна частина економічного збитку від стихійних лих.

Сума щорічного збитку в $200 млрд – це лише нижня оцінка, оскільки враховуються не всі стихійні лиха. Крім того, аналіз Swiss Re охоплює тільки матеріальні втрати.

"Оскільки зміни клімату провокують посилення інтенсивності природних явищ, потенційний збиток, імовірно, зростатиме", – зазначають аналітики.

Ризики зростання збитків від стихійних лих найбільш високі на Філіппінах і в США, йдеться в огляді. На Філіппінах щорічні втрати можуть досягати $12 млрд, у США – $97 млрд.

До високих фінансових ризиків також схильні країни з недостатнім страховим покриттям, як-от Таїланд, Китай, Індія та Філіппіни.

Першим кроком до зниження економічного збитку є вжиття заходів, які дали б змогу пом'якшити потенційні наслідки стихійних лих, зокрема, дотримання будівельних норм, посилення захисту від повеней і перешкоджання заселенню територій, що зазнали стихійного лиха, ідеться в огляді.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес