На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

AM Best присвоює негативний прогноз сегменту страхування директорів та посадових осіб у США

Версия для печати Версия для печати
04.03.2024 

AM Best присвоїв негативний прогноз для американського сегменту ринку директорів та посадових осіб (D&O), посилаючись на зростаючу конкуренцію як на ключовий фактор, що призвів до збільшення потужностей та зниження цін.

На додаток до зростання юридичних витрат і зростаючих ризиків, пов'язаних з новими технологіями, регуляторний тиск, пов'язаний з екологічними, соціальними та управлінськими витратами, також посилює несприятливі фактори для ринку D&O.

"Нинішнє цінове середовище може виявитися нестійким з огляду на зростання збитків і те, як ці збитки вплинуть на результати андеррайтингу компаній у майбутньому", — зазначає Елізабет Бламбл, старший фінансовий аналітик AM Best.

Премії в сегменті D&O знизилися майже на 20% від свого піку в $14,9 млрд у 2021 році, згідно з окремим звітом Best's Market Segment Report про сегмент, який називається "US D&O: Повернення до нормальних результатів, попиту та ціноутворення". Зниження попиту на транзакційне покриття, IPO та ціноутворення також впливають на зниження премій. За оцінками AM Best, премія за 2023 рік сягне $12 млрд. Коефіцієнт прямих збитків у третьому кварталі 2023 року склав 51,5 і, згідно зі звітом, буде найнижчим за останні дев'ять років.

"Якщо результати залишатимуться сприятливими, а розвиток резервів за попередні аварійні роки не почне мати негативної тенденції, на ринок D&O може прийти додаткова ємність", — сказав Девід Блейдс, асоційований директор AM Best.

За останні кілька років американські корпоративні директори та посадові особи зіткнулися з численними викликами, включаючи інфляцію та процентний ризик, волатильність фондового ринку та несприятливі правові тенденції, пов'язані з соціальною інфляцією та фінансуванням судових процесів. Зростання вартості судових процесів, пов'язаних з цими ризиками, ускладнило для страховиків D&O управління тенденціями частоти та серйозності збитків.

У звіті також зазначається, що на ринок D&O прийшов додатковий капітал від нових страховиків, а також існуючих страховиків, які прагнуть розширити свої портфелі. Зменшення кількості первинних публічних розміщень означає, що попит на покриття впав. Водночас, компанії, що виходять на ринок, не обтяжені старими претензіями, продовжують нарощувати частку ринку, що призвело до висококонкурентних умов, в яких пропозиція перевищує попит.

"Враховуючи вплив економічної інфляції, соціальної інфляції та фінансування судових процесів, розвиток резервів страховиків D&O за попередній аварійний рік може стати несприятливим", — говорить Крістофер Грем, старший галузевий аналітик. "Цього року кілька відомих публічних компаній у своїх звітах про прибутки за четвертий квартал зазначили, що вони зіткнулися з несприятливим розвитком певних напрямків бізнесу, пов'язаних з нещасними випадками".

Источник:  AM Best
URL статьи:  https://news.ambest.com/newscontent.aspx?refnum=256431&altsrc=23

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес