На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Попит на перестрахування залишиться сильним, але ціни досягнуть піку в 2024 році, — Moody's

Версия для печати Версия для печати
05.03.2024 

Аналітики Moody's Investors Service очікують, що попит на перестрахувальний захист залишиться високим у 2024 році, але попереджають, що, хоча перестраховики мають можливості для подальшого підвищення цін, оскільки конкуренція в секторі посилюється, ціни, ймовірно, досягнуть піку цього року.

Moody's є останнім, хто прогнозує пік цін на перестрахування у 2024 році, після значного підвищення ставок в останні роки, особливо у 2023 році, коли відбулося одне з найстрімкіших за останні десятиліття підвищень у сфері страхування майна від майнових катастроф.

Під час переукладання договорів перестрахування 1 січня 2024 року ціни продовжували зростати, хоча і меншими темпами, ніж роком раніше, і результат 1,1, за оцінкою Moody's, свідчить про те, що продавці мають можливість домогтися додаткового помірного підвищення цін під час переукладання договорів перестрахування у квітні та середині року, особливо в майнових видах страхування.

Але, незважаючи на постійну дисципліну з боку перестраховиків, яка, як очікує Moody's, збережеться, аналітики стверджують, що ціни на перестрахування "швидше за все, досягнуть свого піку в міру посилення конкуренції".

У той же час, більш високі прибутки в 2023 році заохочують деяких гравців розширювати потужності і брати на себе більше ризиків, і Moody's вважає, що позитивні результати можуть також призвести до більшого припливу альтернативного перестрахувального капіталу після дещо пригніченого періоду для підсектору. Все це, на думку аналітиків, зробить динаміку попиту та пропозиції менш сприятливою.

"Тому ми очікуємо, що ціни на перестрахування XOL, особливо в лінійках страхування від майнових катастроф, досягнуть свого максимуму до кінця року, якщо не станеться великих катастроф. Однак, базовий прибуток перестраховиків майна повинен залишатися вищим, ніж до 2023 року, за умови збереження більш високих точок прикріплення та суворих умов полісів", – зазначає рейтингове агентство.

Оскільки перестраховики продовжують звітувати про свої фінансові показники за 2023 рік, стає зрозуміло, що багато хто з них досяг значного зростання в перестрахуванні майна завдяки зростанню ставок і структурним змінам, включаючи відхід від частотних подій, оскільки страховики прагнуть виконувати роль амортизаторів, а не збирати збитки, які, за описом, більше підходять для первинного ринку.

Цього року Moody's очікує, що зростання премій у перестрахуванні комерційних ризиків продовжиться, оскільки вищі страхові вартості та підвищене сприйняття ризиків на фоні того, що протягом кількох років поспіль застраховані збитки від катастроф склали понад $100 млрд, підтримують попит на покриття.

Цікаво, що Moody's очікує, що це стійке зростання відбудеться, незважаючи на прогнози, що економічне зростання в країнах G-20 в середньому знизиться до 2,1% у 2024 році з 2,8% минулого року. Очікується, що ця тенденція сповільнить попит на первинне страхування, але не на перестрахування цивільної відповідальності.

"Подальше, хоча і повільне зростання премій з первинного страхування буде підтримувати програми перестраховиків з квотування. Попит на перестрахування майна з ексцедентом збитковості (XOL), за яким перестраховики покривають збитки, що перевищують певний заздалегідь визначений ліміт, також зростатиме відповідно до інфляційного зростання оцінок застрахованих об'єктів.

"У той же час, первинні страховики продовжать вдосконалювати свої моделі катастроф, щоб відобразити вищий за середній рівень страхових відшкодувань за шість з останніх 10 років. Це призведе до збільшення прогнозованих збитків і спонукатиме первинних гравців купувати більше перестрахувального покриття XOL, щоб захистити себе від "хвостових ризиків" – екстремальних збитків, які можуть призвести до значної ерозії капіталу. За даними Deloitte, попит на перестрахування XOL катастроф в США залишається високим і цього року зросте на 15%", – зазначає Moody's.

За межами страхування майна Moody's також очікує, що попит на перестрахування від нещасних випадків залишиться високим, а покупці виявляють більший інтерес до факультативного покриття, оскільки вони вивчають альтернативні способи зниження волатильності.

"Крім традиційних видів страхування майна і страхування від нещасних випадків, попит на кібер-перестрахування залишиться високим на тлі підвищення обізнаності про кібер-ризики і подальшого зростання первинного кібер-ринку. Однак зростання премій буде частково нівельоване падінням цін після нещодавнього різкого зростання, що відображає покращення андеррайтингу", – зазначають у фірмі.

Аналітики вважають, що ціни на перестрахування досягнуть піку в якийсь момент цього року, але, звичайно, перспективи можуть змінитися, якщо вітер подує в неправильному напрямку пізніше в цьому році. Вторинні небезпеки, такі як повені, лісові пожежі та сильні конвективні шторми, спричинили страхові збитки у 2023 році, і якщо цього року повториться подібна історія з додаванням потужного урагану в США, динаміка попиту та пропозиції може знову змінитися.

Источник:  Reinsurance News
URL статьи:  https://www.reinsurancene.ws/reinsurance-demand-to-remain-strong-but-prices-to-peak-in-2024-says-moodys/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес