На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Оцінки перестраховиків значно покращилися за кілька років — Gallagher Re

Версия для печати Версия для печати
02.04.2024 

Сезон звітності за 2023 фінансовий рік завершився в першому кварталі, і багато компаній повідомили про одні з найкращих умов андеррайтингу перестрахування за більш ніж 20 років, повідомляє компанія Gallagher Re на своєму сайті.

Водночас наголошується, що радикальний перерозподіл ризику між первинним і вторинним ринками в сегментах майнових катастроф і спеціалізованих сегментах у 2023 році стимулював значне поліпшення ситуації з капіталом перестраховиків. Нещодавні результати підтвердили цей оптимізм: оцінки перестраховиків значно покращилися за кілька років.

Так, у сфері майнових катастроф 1 квітня спостерігалося продовження переходу ринків перестрахування до "ризику" в пошуках зростання, що призвело до збільшення доступних потужностей у верхній частині програм і поступового поліпшення цін з поправкою на ризик.

У сфері нерухомості процес котирування був дисциплінованим, і, як і слід було очікувати, більшість перестраховиків не хотіли починати торги зі знижками, хоча багато хто з них вів переговори з бажанням збільшити частку акцій.

У спеціалізованих класах процес цитування був ускладнений завдяки структурним змінам, включно з деяким збільшенням утримання. Однак зрештою спеціалізоване перестрахування і ретро-ціноутворення знизилися лише трохи сильніше, ніж ринок катастроф, хоча, можливо, і з вищою відправною точки.

Наразі ринок має у своєму розпорядженні більше можливостей, що зумовлено поєднанням значно поліпшених базових комбінованих коефіцієнтів, невеликим навантаженням від стихійних лих (незважаючи на те, що застраховані природні катастрофи в галузі є важкими) і кращим інвестиційним доходом. Це, в поєднанні зі збільшеним апетитом, має призвести до пом'якшення умов для клієнтів, незважаючи на триваючі проблеми, з якими стикається страховий ринок щодо ризику стихійних лих.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес