На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Вплив генеративного штучного інтелекту на страхування та кіберризики

Версия для печати Версия для печати
03.04.2024 

Lloyd's опублікував звіт, який проливає світло на трансформаційний вплив генеративного штучного інтелекту (GenAI) на страхування та новий ландшафт кіберзагроз. Еволюція вимагає від компаній підвищеної стійкості до нових ризиків, зазначають аналітики.

У звіті "Generate AI: Transforming the Cyber Landscape" підкреслюється, що кіберзагрози є одними з найбільш складних і нагальних ризиків, з якими зараз стикаються національна безпека та бізнес. Змінна динаміка цього ландшафту вже створює численні виклики.

Розвиток штучного інтелекту, зокрема необмежених передових моделей GenAI, обіцяє переосмислити кіберсферу шляхом посилення як наступальних, так і оборонних можливостей компаній. Таким чином, кіберстрахування відіграє ключову роль у допомозі бізнесу та суспільству в цілому в розумінні та пом'якшенні цих загроз, що розвиваються. Профілактичні заходи з боку бізнесу та страхового сектору мають важливе значення для попередження потенційних змін.

Незважаючи на вдосконалені функції технологій GenAI і застосування великих мовних моделей (LLM) у кіберзлочинності, їхній відчутний вплив на сферу кіберзагроз поки що залишається мінімальним. Це пов'язано з галузевими протоколами безпеки, ефективним управлінням моделлю штучного інтелекту та бар'єрами, пов'язаними з вартістю та апаратним забезпеченням, які стримують широко поширене зловживання загрозливими суб'єктами.

Тим не менш, зростаюча доступність Generative AI створює зростаючу загрозу, потенційно дозволяючи суб'єктам загроз використовувати ці інструменти зловмисно, завдаючи шкоди особам, активам, а також як матеріальним, так і нематеріальним властивостям.

Очікується, що вплив GenAI на кібернетичний ландшафт збільшить частоту, серйозність і різноманітність невеликих кібератак протягом наступних 12-24 місяців. Однак очікується, що ця тенденція зникне, оскільки заходи безпеки та захисні технології адаптуються, щоб урівноважити їх вплив.

"Lloyd's досліджує складні та різноманітні ризики, пов'язані з штучним інтелектом, з 2016 року, і його розробки створюють як можливості, так і ризики для бізнесу та страхової галузі", — каже Д-р Кірстен Мітчелл-Воллес, директор з управління портфельними ризиками Lloyd's.

"Розглядаючи ландшафт загроз, ми повинні постійно реагувати на ці технології, що швидко змінюються, вчитися на них і прагнути максимально використати їхню ефективність. Generative AI – не перша і не остання революційна технологія, яка вплине на ландшафт кіберзагроз, тому вкрай важливо, щоб бізнес покращив свої технології пом'якшення ризиків, безпеки та захисту, а також шукав відповідної передачі ризиків".

Lloyd's продовжує працювати з урядами, регуляторами, експертами з безпеки та страховими компаніями, щоб зрозуміти та гарантувати ризики, пов'язані зі штучним інтелектом, співпрацюючи з галуззю, залучаючи політиків та підтримуючи стійкі інновації.

Генеративний штучний інтелект залишатиметься невизначеним ризиком для страховиків в 2024 році. Оскільки генеративний штучний інтелект продовжує зростати та розширюватися в секторі страхування та перестрахування, використання технології як на користь, так і на зло продовжить залишатися ключовим ризиком, вважають аналітики групи кіберризиків компанії Beazley.

Страховий ринок переживає значну трансформацію завдяки експоненціальному зростанню генеративного штучного інтелекту. Розмір генеративного штучного інтелекту на страховому ринку до 2032 року становитиме $5,5 млрд з нинішніх $346,3 млн та зростатиме на 32,9% протягом наступного десятиліття.

Постачальники страхових послуг використовують можливості штучного інтелекту для оптимізації своїх операцій, покращення моделей оцінки ризиків і надання персоналізованого досвіду клієнтам. Революційні можливості генеративного штучного інтелекту, який генерує нову та цінну інформацію, готові змінити цей сектор.

Оскільки страхова галузь продовжує мінімізувати ризики, споживачі продовжують реагувати, очікуючи, що компанії будуть більш чуйними на їхні потреби. Завдяки моделям штучного інтелекту, керованим даними, страхові компанії можуть надавати більш персоналізовані рекомендації споживачам, а також створювати відповідні продукти для сегментів клієнтів, оптимізуючи прибутки та задоволеність клієнтів. ШІ також може визначити індивідуальну ціну на основі поведінки споживачів і історичних даних.

У міру того як страховики модернізують свої застарілі основні системи, звільняючи відокремлені дані, вони можуть автоматизувати свої робочі процеси андеррайтингу, щоб забезпечити швидший досвід цифрових покупок, одночасно підключаючись до додаткових джерел даних, які допомагають їм застосовувати належний рівень управління ризиками.

Розширення ринку генеративного штучного інтелекту в страховій галузі значною мірою можна пояснити його значним впливом на операційну ефективність. Страховики все частіше використовують алгоритми штучного інтелекту для оптимізації критичних процесів, таких як врегулювання страхових випадків, андеррайтинг і адміністрування полісів.

Автоматизуючи ці завдання за допомогою штучного інтелекту, генеративний ШІ відіграє вирішальну роль у підвищенні операційної ефективності. Крім того, здатність генеративного штучного інтелекту генерувати свіжі дані дозволяє страховикам приймати швидші та більш обґрунтовані рішення, зменшуючи потребу в ручному втручанні та, зрештою, покращуючи загальну операційну ефективність.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/24/04/03/43629

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес