На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Світовий ринок M&A стикається з перешкодами, проте кількість укладених угод у першому кварталі 2024 року зростає

Версия для печати Версия для печати
04.04.2024 

У сфері злиттів і поглинань (M&A) у першому кварталі 2024 року спостерігалося помірне зростання кількості завершених угод порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це йдеться в щоквартальному моніторингу ефективності угод (QDPM), підготовленому WTW – провідною світовою компанією, що займається консалтингом, брокерськими послугами, повідомляється на її сайті.

Дані, зібрані в партнерстві з Дослідницьким центром злиттів і поглинань при Бізнес-школі Байєса, що входить до складу Сіті Лондонського університету, свідчать, що в першому кварталі 2024 року в усьому світі було укладено 166 угод на суму понад $100 млн, тоді як за аналогічний період роком раніше – 150 угод (+11%).

Згідно з повідомленням, після чотирьох кварталів спаду обсягу великих угод (на суму понад $1 млрд) ситуація може стабілізуватися. З огляду на 34 великі угоди, завершені в першому кварталі 2024 року, це друге квартальне зростання поспіль після 33 угод, завершених у четвертому кварталі 2023 року, і 32 угод у попередньому кварталі. Крім того, у першому кварталі 2024 року було укладено п'ять великих угод (на суму понад $10 млрд) порівняно з однією за перші три місяці 2023 року.

Однак порівняно з високими показниками ринку акцій в усьому світі компанії, що здійснюють угоди злиттів і поглинань, відставали від ширшого ринку на -13,1 відсоткових пункти для придбань на суму понад $100 млн у період із січня по березень 2024 року. Ця цифра заснована на динаміці цін на акції і продовжує негативну динаміку.

Незважаючи на ці останні показники продуктивності, довгострокова тенденція впродовж понад 15 років, як і раніше, свідчить про те, що угоди злиттів і поглинань перевершили ринок із часів світової фінансової кризи (+1,5 відсоткових пункти).

"2023 рік виявився дуже складним для поглинань в усьому світі", — зазначає Девід Дін, керуючий директор зі злиттів і поглинань WTW. – І, незважаючи на зниження побоювань щодо інфляції, сукупність кількох чинників чинить стримувальний вплив на укладення угод, включно зі слабким глобальним економічним зростанням, геополітичною нестабільністю та триваючою невизначеністю навколо президентських виборів у США".

При цьому він зазначає, що "світло в кінці тунелю може бути". Занепокоєння з приводу можливої рецесії слабшає, і є прогнози про поворот в угодах зі злиттів і поглинань, які підтримуються недавнім стрибком активності IPO. Крім того, приватні інвестиційні компанії стикаються з підвищеним тиском, що вимагає активізувати свою діяльність зі злиттів і поглинань і використовувати свій виділений капітал.

"Насправді, ми цілком можемо побачити майбутній рік активнішим з огляду на очевидний сплеск оголошень про угоди наприкінці 2023 і на початку 2024 року", наголошується в повідомленні.
Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес