На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Рентабельність власного капіталу перестраховиків зараз впевнено перевищує вартість капіталу в галузі — Gallagher Re

Версия для печати Версия для печати
08.04.2024 

Згідно з піврічним звітом Gallagher Re про ринок перестрахування, у 2023 році базова рентабельність власного капіталу світової перестрахувальної галузі перевищила вартість капіталу другий рік поспіль, збільшившись до 14,3% з 12% у 2022 році, головним чином завдяки нижчим комбінованим коефіцієнтам та вищим поточним інвестиційним доходам.

Аналіз Gallagher Re, який у 2023 році включав 16 перестраховиків SUBSET з усього світу, також показав, що загальна рентабельність власного капіталу зросла до 20% з 7% рік тому, що є найвищим рівнем за останнє десятиліття.

Майкл ван Веген, керівник відділу аналізу клієнтів та ринків (міжнародний), глобального стратегічного консалтингу в Gallagher Re, прокоментував: "Рентабельність власного капіталу перестраховиків зараз комфортно перевищує вартість капіталу в галузі.

"Беручи до уваги виняткові прибутки 2023 року, галузь згенерувала рентабельність власного капіталу вище вартості капіталу за період 2017-2023 років кумулятивно".

У звіті Gallagher Re зазначається, що комбінований коефіцієнт цієї групи покращився на 5,7 відсоткових пунктів до 88,9% у 2023 році завдяки зменшенню збитків від стихійних лих, кращому коефіцієнту збитковості за рік без урахування стихійних лих та незначному зростанню ефекту від вивільнення резервів. Однак компанія додала, що коефіцієнт витрат дещо збільшився.

Тим часом, як повідомляється, перестраховики мали кращий досвід роботи зі стихійними лихами порівняно із загальними страховими збитками, які, за оцінками Gallagher Re, становитимуть $123 млрд у 2023 році.

"За останні три роки компанії SUBSET взяли на себе меншу частку цих збитків через більшу кількість точок прикріплення та характер збитків від катастроф 2023 року, які в основному були вторинними ризиками, а не ураганами, що обрушилися на сушу в США", – пояснили у компанії.

У звіті перестрахувального брокера також зазначається, що базовий комбінований коефіцієнт покращився до 96,0%, що є найнижчим показником з 2014 року, завдяки зниженню втрат від вибуття та нормалізації природних катастроф.

Ван Веген продовжив: "Покращення показників андеррайтингу та рентабельності власного капіталу зміцнює стійкість перестрахувальної галузі та дозволяє перестраховикам краще поглинати потенційну волатильність доходів, наприклад, від збитків від природних катастроф".

Источник:  Reinsurance News
URL статьи:  https://www.reinsurancene.ws/reinsurers-roes-now-comfortably-exceed-the-industrys-cost-of-capital-gallagher-re/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес