На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Рентабельність капіталу глобальної галузі перестрахування покращилась до 14,3%

Версия для печати Версия для печати
09.04.2024 

Рентабельність капіталу глобальної галузі перестрахування була вищою за вартість капіталу другий рік поспіль у 2023 році, покращившись до 14,3% з 12% у 2022 році, головним чином через нижчі комбіновані коефіцієнти та вищий поточний інвестиційний дохід.

Відповідно до звіту про ринок перестрахування Gallagher Re Reinsurance Market Report, який за 2023 рік включав 16 перестраховиків з усього світу, також було виявлено, що загальна рентабельність капіталу зросла до 20% з 7% рік тому, що є найвищим рівнем за останнє десятиліття.

ROE перестраховиків тепер значно перевищує вартість капіталу галузі. "Беручи до уваги прибутки 2023 року, галузь згенерувала ROE вище вартості капіталу за період 2017-2023 років сукупно", зазначив Майкл ван Веген, керівник відділу аналізу клієнтів і ринку Gallagher Rу.

У звіті Gallagher Re зазначено, що загальний коефіцієнт цієї групи покращився на 5,7 відсоткових пунктів до 88,9% у 2023 році завдяки зменшенню збитків від природних катастроф, кращому коефіцієнту збитків за рік аварії, за винятком природних катастроф, і незначному збільшенню резервів.

Повідомляється, що перестраховики мали кращий результат по збитках від стихійних лих порівняно із загальними застрахованими збитками, які Gallagher Re оцінює у 123 мільярди доларів у 2023 році.

Протягом останніх трьох років перестраховики несли меншу частку цих збитків через посилення андеррайтингу та характер збитків від природних катастроф 2023 року, які були в основному вторинними небезпеками, а не ураганами, що прийшли на сушу.

У звіті перестрахового брокера також зазначено, що базовий комбінований коефіцієнт покращився до 96%, що є найнижчим показником з 2014 року, завдяки меншим збиткам від виснаження та нормалізованим стихійним лихам.

Поліпшення ефективності андеррайтингу та рентабельності капіталу зміцнюють стійкість галузі перестрахування та дозволяють перестраховикам краще поглинати потенційну волатильність доходів, наприклад, від збитків від природних катастроф.

Незважаючи на уповільнення темпів зростання, перестраховики та гравці Лондонського ринку продовжують користуватися привабливими ринковими умовами, коли ціни досягають нових максимумів, тоді як структурні зміни в умовах, досягнутих минулого року, залишаються в силі до 2024 року, вважають аналітики Berenberg. Однак фокус дещо змістився з минулого року не лише на зростання та розміщення капіталу, але й на повернення капіталу.

Загальний капітал перестраховиків у 2024 році відновиться до $561 млрд. Після відновлення капіталу компаніями AM Best зазначила, що 2023 рік виявився вдалим для ринку перестрахування, оскільки значна частина збитків, отриманих в 2022 році, була відшкодована до кінця року. Перестраховики змогли досягти значного збільшення тарифів за майновими програмами. Протягом решти року перестраховики продовжували збільшувати маржу андеррайтингу. Навіть з більш упорядкованим поновленням договорів у січні 2024 року учасники ринку не вказали на пом'якшення ринкових умов.

AM Best прогнозує збільшення капіталу традиційного перестрахування на 12,2% у 2023 році проти падіння на 13,5% у 2022 році. Однак після завершення сезону ураганів у Північній Америці перестраховики готові майже подвоїти прогнозоване збільшення.

Відсутність інтересу з боку постачальників капіталу продовжує посилювати диспропорцію між наявним і використаним капіталом перестраховиків.

Крім того, приватні інвестори також не зацікавлені в розміщенні капіталу для стартапів або новостворених перестраховиків. Незважаючи на те, що багато високопоставлених управлінських команд оголосили про свої наміри створити нових перестраховиків, жодних суттєвих бізнес-планів на даний момент не було профінансовано.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/24/04/09/43636

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес