На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Кількість M&A угод на глобальному ринку показала зростання в 1К 2024

Версия для печати Версия для печати
09.04.2024 

Кількість M&A угод на глобальному ринку злиттів та поглинань досягли помірного зростання у першому кварталі 2024 року порівняно з тим самим періодом минулого року, згідно даних дослідження Quarterly M&A Deal Performance Monitor страхового брокера WTW.

Дані, проведені в партнерстві з Дослідницьким центром M&A в бізнес-школі Байєса, що є частиною Сіті Лондонського університету, показують, що протягом першого кварталу 2024 року в усьому світі було укладено 166 угод на суму понад 100 мільйонів доларів кожна. Це можна порівняти зі 150 угодами, укладеними за той самий період у 2023 році, що становить збільшення обсягу на 11%.

Після чотирьох послідовних кварталів спаду обсяг великих M&A угод (на суму понад 1 мільярд доларів) також може стабілізуватися. З 34 великими угодами, укладеними в першому кварталі 2024 року, це друге квартальне зростання поспіль після 33 угод, завершених у четвертому кварталі 2023 року, і 32 у попередньому кварталі.

Крім того, у першому кварталі 2024 року було закрито п'ять мегаугод (на суму понад 10 мільярдів доларів) порівняно з лише однією за перші три місяці 2023 року.

Однак у порівнянні з високими показниками ринку акцій у всьому світі, компанії, які завершили угоди злиття та поглинання, були нижчими на –13,1 відсоткових пунктів для придбань на суму понад 100 мільйонів доларів в період з січня по березень 2024 року. Ця цифра базується на показниках курсу акцій і продовжує негативні результати діяльності попередньому кварталі (–13,6 в.п.).

Незважаючи на ці останні показники ефективності, довгострокова тенденція більше 15 років все ще показує, що угоди злиття та поглинання перевершують ринок після світової фінансової кризи (+1,5 в.п.).

"2023 рік виявився дуже складним для придбань у всьому світі", — каже Девід Дін, керуючий директор відділу злиттів і поглинань WTW. "І незважаючи на зменшення побоювань щодо інфляції, кілька факторів поєднуються, щоб мати стримуючий вплив на укладення угод, включаючи слабке глобальне економічне зростання, геополітичну нестабільність і триваючу невизначеність навколо президентських виборів у США".

Занепокоєння щодо можливої рецесії зменшуються, і є прогнози щодо повороту в завершенні M&A, які підтверджуються нещодавнім стрибком активності IPO. Крім того, приватні інвестиційні компанії стикаються з підвищеним тиском, щоб активізувати свою діяльність зі злиття та поглинання та використати свій капітал. Насправді ринок може бачити більш активний рік попереду, враховуючи очевидне зростання кількості оголошень про угоди наприкінці 2023 року та на початку 2024 року.

Ринок злиття та поглинання в Північній Америці пережив складні перші три місяці року, коли покупці п'ятий квартал поспіль демонстрували нижчі показники свого регіонального індексу після 97 завершених угод. Рівень неефективності (–14,1 в.п.) став третім найгіршим у регіоні з початку дослідження WTW у 2008 році.

Європейські дилмейкери також намагалися отримати вартість від транзакцій. Не перевищуючи свій регіональний індекс з 2021 року, вони були нижчими за період з січня по березень 2024 року на –9,2 в.п., коли було укладено 37 угод.

Результати злиття та поглинання були більш стабільними в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, де протягом останніх двох років було досягнуто більш позитивних результатів, що призвело до того, що покупці зафіксували результативність у першому кварталі на +3 в.п. з 31 завершеною угодою. Примітно, що угоди на суму понад 100 мільйонів доларів, укладені в Китаї – другій за розміром економіці світу – впали лише до 9 протягом перших трьох місяців 2024 року, що є найнижчим рівнем у країні за останні десять років і падінням на понад 90% з моменту піку китайських корпоративних угод M&A з 2015 року.

"Поки рано говорити, чи відбудеться повне відновлення ринку, але умови для M&A діяльності покращуються. Процентні ставки стабілізувалися і можуть знизитися в якийсь момент цього року, а конкуренція за угоди зменшилася. Як наслідок, минулорічне вичікувальне ставлення до укладання угод незабаром може виявитися в дзеркалі заднього виду", йдеться у звіті брокера WTW.

Активність злиттів і поглинань M&A у страховому секторі в світі знизилася в 2023 році, досягнувши найнижчого рівня за десятиліття. У 2023 році у світі відбулось 346 завершених M&A у страховому секторі, порівняно з 449 у попередньому році, йдеться у звіті Insurance Growth Report компанії Clyde & Co.

Американський регіон залишався найактивнішим регіоном для злиттів і поглинань у 2023 році, хоча відстань до Європи, яка посіла друге місце, значно скоротилася до лише 55 угод зі 106 у 2022 році. Тенденція до зниження, яка спостерігалася в Європі та Америці в першому півріччі 2023 року, змінилася на протилежну у другому півріччі, оскільки кількість угод зросла.

В Північній і Південній Америці спостерігалося помірне зростання на 5,1%, причому Європа лідирувала зі зростанням на 22,9% порівняно з першою половиною року. З іншого боку, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні спостерігалося зниження M&A активності на 20,7% у другому півріччі 2023 року, а в регіонах Близького Сходу та Африки – на 33,3%.

Оскільки світова економіка продовжує відчувати на собі вплив високої інфляції, багатьом страховим компаніям важко знайти фінансування операцій.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/24/04/09/43639

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес