На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Сплеск виборів збільшує попит на страхування від політичного насильства: Allianz

Версия для печати Версия для печати
11.04.2024 

Нещодавній звіт Allianz Commercial підкреслює зростаюче занепокоєння щодо великої кількості виборів, запланованих на 2024 рік, що потенційно може призвести до ескалації ризиків політичного насильства та значних страхових збитків.

Срджан Тодорович, керівник відділу рішень щодо політичного насильства та ворожого середовища Allianz Commercial, підкреслює: "Така велика кількість виборів протягом одного року викликає занепокоєння щодо розпалювання поляризації, а напруженість потенційно може перерости у громадянські заворушення. Поляризація та заворушення в суспільстві підживлюються страхом. Вони підривають довіру до інституцій і кидають виклик відчуттю спільної мети, побудованої на спільних цінностях".

Економічні та страхові збитки, спричинені лише сімома інцидентами громадянських заворушень за останні роки, склали приблизно 13 мільярдів доларів США. Отже, з огляду на безпрецедентний "суперцикл" виборів у 2024 році, транснаціональні корпорації все більше зацікавлені в отриманні страхового покриття від політичного насильства для зменшення своїх ризиків.

Особлива увага прикута до США через заплановані на листопад 2024 року президентські вибори, які несуть у собі потенціал значних страхових збитків.

Allianz повідомляє, що більше третини американців сумніваються в легітимності перемоги президента Байдена на виборах 2020 року. Цей поширений скептицизм може бути використаний за допомогою дезінформації, поширюваної в соціальних мережах, включаючи глибокі фейки, перероблені зображення і спеціально підібрані повідомлення, що потенційно можуть спровокувати заворушення або вплинути на виборців.

Крім того, у звіті підкреслюється, що червневі вибори до Європейського парламенту можуть поглибити існуючі розбіжності, а популістські або ультраправі партії можуть отримати голоси і місця, зважаючи на останні тенденції.

Тодорович коментує наслідки політичного зсуву вправо: "Вони докорінно змінюють суспільства і суспільні настрої і роблять наступний електоральний зсув вправо або вліво радикальним, створюючи потенціал для розколів і потенційно насильницької реакції з боку тих, хто відчуває себе недостатньо представленим в результаті зміни режиму".

Крім того, Allianz підкреслює очікуване зростання кількості інцидентів, пов'язаних з екологічним активізмом і терористичними загрозами. Отже, очікується, що в найближчі роки бізнес зіткнеться з підвищеними викликами, що ще більше підкреслює необхідність пом'якшення цих ризиків, що змінюються.

Політичне насильство може по-різному впливати на бізнес. Ті, хто знаходиться в безпосередній близькості від місця заворушень, можуть зазнати матеріальних збитків від пошкодження майна або активів, а також збитків від переривання діяльності, в той час як компаніям може бути завдано непрямої шкоди у вигляді зниження привабливості або обмеження доступу до їхніх приміщень.

Тодорович підкреслює потребу бізнесу в страхуванні від політичного насильства в умовах нестабільної політичної ситуації: "Компанії повинні захищати своїх людей і майно за допомогою перспективного планування, наприклад, забезпечення безпечного і надійного планування безперервності бізнесу на випадок інциденту, підвищення рівня безпеки, а також скорочення і переміщення запасів, якщо вони можуть постраждати в результаті певної події".

Він додає: "Використання сценарного планування та відстеження ризиків у ключових для їхньої діяльності сферах може підвищити обізнаність бізнесу про те, де можуть посилюватися ризики політичного насильства та громадянських заворушень. Компанії також повинні перевірити, чи покриває їхній страховий поліс вплив таких ризиків, як страйки, заворушення та громадянські заворушення".

Источник:  Reinsurance News
URL статьи:  https://www.reinsurancene.ws/surge-in-elections-increases-demand-for-political-violence-insurance-allianz/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес