На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Лише 52% найбільших M&A угод на страховому ринку за десятиріччя були успішними

Версия для печати Версия для печати
03.05.2024 

Згідно з дослідженням ACORD Carrier Mergers & Acquisitions, лише 52% найбільших угод M&A на страховому ринку за останнє десятиліття були успішними та створили довгострокову вартість компаній.

Нове дослідження базується на майже 15 000 M&A-транзакцій, зосереджене на публічно оприлюднених транзакціях на суму 1 мільярд доларів або більше. Сума угод становила майже 290 мільярдів доларів, що становить понад третину вартості всіх угод M&A учасників страхового ринку в світі.

Згідно з оприлюдненими результатами, угоди середнього розміру були ефективнішими, ніж найбільші чи найменші досліджувані угоди на страховому ринку.

Страховики повинні ретельно розглянути свою здатність керувати існуючими операціями без збоїв, одночасно ефективно інтегруючи переваги, які вони сподівалися отримати завдяки операції.

Загалом страховики майна отримали вищі за середні прибутки після транзакцій M&A у всіх чотирьох категоріях, причому 70% угод P&C створювали цінність протягом періоду аналізу. Диверсифікація буланайпоширенішою метою угод серед P&C страховиків, але була менш успішною в інших сферах бізнесу.

Тим часом компанії зі страхування життя зіткнулися з труднощами, незважаючи на об&ggr;рунтування угоди, оскільки лише 36% усіх угод зі злиття та поглинання життя створювали цінність в секторі лайфового страхування.

Що стосується перестраховиків, то ACORD продемонстрував неоднозначні результати: цей сегмент створював цінність лише в половині всіх придбань, а висока ефективність обмежувалася здебільшого угодами, мотивованими розширенням ядра.

Активність M&A в страховому секторі в світі знизилася в 2023 році, досягнувши найнижчого рівня за десятиліття.

У 2023 році у світі відбулось 346 завершених M&A у страховому секторі, порівняно з 449 у попередньому році, йдеться у звіті Insurance Growth Report компанії Clyde & Co.

Американський регіон залишався найактивнішим регіоном для злиттів і поглинань у 2023 році, хоча відстань до Європи, яка посіла друге місце, значно скоротилася до лише 55 угод зі 106 у 2022 році. Тенденція до зниження, яка спостерігалася в Європі та Америці в першому півріччі 2023 року, змінилася на протилежну у другому півріччі, оскільки кількість угод зросла.

В Північній і Південній Америці спостерігалося помірне зростання на 5,1%, причому Європа лідирувала зі зростанням на 22,9% порівняно з першою половиною року. В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні спостерігалося зниження M&A активності на 20,7% у другому півріччі 2023 року, а в регіонах Близького Сходу та Африки – на 33,3%.

Оскільки світова економіка продовжує відчувати на собі вплив високої інфляції, багатьом страховим компаніям важко знайти фінансування операцій.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/24/05/03/43761

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес