На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Перестрахувальна галузь повинна перекалібрувати підхід до кібер-ризиків, щоб розкрити невикористаний потенціал

Версия для печати Версия для печати
09.05.2024 

Згідно з новим звітом Howden Re, підрозділу Howden Group, що займається перестрахуванням і консультуванням з питань ризиків, хоча сприйняття підвищеного системного ризику в класі кібер-перестрахування залишається стійким, пропоновані винагороди часто недооцінюються порівняно з ризиком стихійних лих.

У звіті Howden Re "Переосмислення кібер-ризиків: навігація загроз і використання можливостей", як повідомляється, використовуються дані змодельованих збитків кібер-страховиків, що забезпечує "перше у своєму роді" порівняння.

У ньому фірма закликає до переходу до більш збалансованого погляду на ризики, а також до більш тонкого підходу до управління кібер-ризиками, оскільки дані свідчать про те, що галузь повинна нести більше кібер-ризиків.

Люк Фурд-Келсі, глобальний керівник відділу кібер-ризиків Howden Re, прокоментував: "Кібер-ризики постійно очолюють рейтинги занепокоєння ризик-менеджерів. Щоб залишатися актуальними для тих, хто купує страховку, нам як галузі вкрай важливо охопити цей клас бізнесу".

Фурд-Келсі додала: "Інвестиції в експертизу в галузі кібер-ризиків та використання вдосконалених моделей ризиків є ключовими для ефективного подолання складнощів кібер-загроз.

"Такий підхід не лише перетворить вразливі місця на конкурентні переваги, але й дозволить нашим клієнтам повною мірою скористатися можливостями, що відкриваються в сучасному цифровому ландшафті".

Згідно з даними Howden Re, великі перевізники беруть на себе непропорційно велику кількість ризиків, пов'язаних з природними загрозами, порівняно з кібер-ризиками, навіть незважаючи на те, що природні загрози історично призводять до більш значних збитків – як в економічному, так і в страховому плані.

"На відміну від них, цеденти з відносно меншими балансами часто значно більше схильні до кібер-ризиків у відсотковому співвідношенні, а деякі з них стали лідерами на цьому ринку, що стрімко розвивається", – зазначили в Howden Re.

Девід Фландро, керівник відділу галузевого аналізу та стратегічного консалтингу Howden Re, зазначив: "Дозрівання кібер-ринку вимагає ретельного переосмислення того, як страхуються кібер-ризики.

"Необхідний перехід: від розгляду кіберзагроз через призму катастроф до визнання конкурентних переваг, які можна отримати завдяки більш детальному та обґрунтованому аналізу ризиків".

У висновку Howden Re зазначили: "Звіт слугує чітким сигналом для індустрії (пере)страхування, щоб перекалібрувати свій підхід до кібер-ризиків.

"Виступаючи за перехід до більш збалансованої та обґрунтованої стратегії андеррайтингу, Howden прагне очолити рух до більшого прийняття кібер-ризиків, підкріпленого ретельним аналізом та стратегічним передбаченням.

"У міру розвитку ринкового ландшафту цей зсув може переосмислити роль галузі у формуванні майбутнього кіберстійкості та безпеки".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/reinsurance-industry-must-recalibrate-cyber-risk-approach-to-reach-untapped-potential/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес