На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Ризики в страховому секторі ЄС стабільні й загалом перебувають на середньому рівні — EIOPA

Версия для печати Версия для печати
14.05.2024 

EIOPA опублікувало сьогодні свою інформаційну панель страхових ризиків за травень 2024 року, повідомляється на сайті управління.

Водночас наголошується, що ризики в страховому секторі ЄС стабільні й загалом перебувають на середньому рівні, з осередками вразливостей, що виникають через невизначеність ринку та потенційні ризики в реальному світі.

Що стосується макроризиків, то, хоча деякі прогнозні індикатори знизилися і вказують на позитивні зміни, зростання ВВП залишається відносно низьким за історичними стандартами. Кредитні ризики залишаються стабільними після невеликого зниження спредів за кредитно-дефолтними свопами.

Проте, згідно з повідомленням, кредитні ризики вимагають ретельного моніторингу, оскільки страховики зберігають високу вразливість до суверенних і корпоративних облігацій. Ринкові ризики створюють проблеми, викликані волатильністю ринку і зниженням цін на комерційну нерухомість у першій половині 2023 року.

EIOPA зазначає, що ризики ліквідності та фінансування залишаються стабільними на середньому рівні, проте наприкінці минулого року рівень прострочень збільшився і перебуває під пильним контролем. Ризики рентабельності та платоспроможності також стабільні на середньому рівні, з поліпшенням прибутковості наприкінці 2023 року порівняно з 2022 роком і загалом стабільними показниками платоспроможності в четвертому кварталі 2023 року порівняно з попередніми кварталами 2023 року.

"Схильність страховиків до фінансової діяльності, крім банківської справи та страхування, незначно збільшилася в останньому кварталі 2023 року. Що стосується страхових ризиків, зростання премій було позитивним як для сегментів страхування життя, так і для сегментів страхування, не пов'язаних зі страхуванням життя, а також відбулося невелике погіршення медіанного коефіцієнта збитковості", наголошується в повідомленні.

Ця панель страхових ризиків, що ґрунтується на даних Solvency II, узагальнює основні ризики та вразливості в страховому секторі Європейського Союзу за допомогою набору індикаторів ризику за четвертий квартал 2023 року і кінець 2022 року. Дані засновані на фінансовій стабільності та пруденційній звітності, зібраній від 92 страхових груп і 2175 індивідуальних страхових компаній. Інформація Solvency II доповнюється ринковими даними з кінцевою датою на кінець березня 2024 року.

Джерело:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес