На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Перестраховики отримують найбільшу вигоду від МСФЗ 17 щодо прибутку

Версия для печати Версия для печати
17.05.2024 

JP Morgan зазначає, що при аналізі зміни очікуваних доходів у 2024-26 роках у страховому секторі, перестраховики отримали найбільшу вигоду від МСФЗ 17.

У нещодавньому звіті "Love Actuary" зазначається, що "очевидно", що перестрахувальники спостерігають найбільше зростання очікувань щодо прибутку в групі з початку 2023 року.

Британські компанії зі страхування життя, як повідомляється, опинилися на іншому кінці спектру, хоча JP Morgan заявив, що це дає їм змогу розраховувати на найбільше зростання прибутків у майбутньому.

Розглядаючи перестраховиків як підсектор, JP Morgan пояснив, що значне зростання доходів можна спостерігати у всіх компаніях.

"Ми пов'язуємо підвищення оцінок цього підсектору з більш сильним ринком перестрахування, ніж очікувалося на початку 2023 року; вищими вигодами від дисконтування, ніж очікувалося, коли був впроваджений МСФЗ (IFRS) 17 і компанії обговорювали початкове керівництво з цієї теми; і збільшенням прибутку від перестрахування життя завдяки зміні бухгалтерського обліку", – йдеться в повідомленні фірми.

JP Morgan заявив, що результати Munich Re є одними з "найбільш позитивних" для страховика з великою капіталізацією.

У звіті актуарія продовжується: "Ми дійшли висновку, що частина цих переваг, безумовно, стала результатом переходу на МСФЗ 17, але також частина додаткового зростання може бути віднесена до набагато більш сприятливого операційного середовища, ніж те, яке ми спостерігали раніше".

"Ми залишаємось під наглядом Munich Re і натхненні тим, що деякі позитивні тенденції в прибутках можна побачити і в інших компаніях підсектору перестрахування. Якщо ми подивимося на рекомендації Munich Re до і після МСФЗ 17, то побачимо значне зростання очікувань щодо технічного результату бізнесу з перестрахування життя.

"Якщо дивитися на очікування до МСФЗ 17, то Мюнхен Ре очікував, що цей бізнес досягне результату в 850 млн євро до 2025 року за старим режимом МСФЗ 4. Перейдемо до 2024 року, і ми побачимо, що цей бізнес має на меті досягти технічного результату в 1,45 млрд. євро, що значно перевищить квартальний показник у першому кварталі 2024 року".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/ifrs17-earnings-benefit-seen-as-highest-for-reinsurers-jp-morgan/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес