На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страхова галузь закликає Європейську Комісію ухвалити угоду Solvency II

Версия для печати Версия для печати
17.05.2024 

Insurance Europe звернулася до Європейської Комісії з листом, в якому підкреслила важливість того, щоб технічні переговори щодо перегляду платоспроможності ЄС II залишалися узгодженими з політичною угодою та цілями ЄС щодо зміни клімату, фінансування зеленого та цифрового переходу, Союзу ринків капіталу та підвищення конкурентоспроможності.

У листі, адресованому віце-президенту Єврокомісії Домбровскісу та комісару МакГіннесу, застерігається, що відхилення в технічних переговорах 2-го рівня від узгоджених цілей пруденційного режиму погіршить здатність галузі підтримувати ширші цілі політики ЄС.

Європейська страхова індустрія забезпечує захист від ризиків для людей, бізнесу та економіки, а також є одним з найбільших інституційних інвесторів.

Сектор також сприяє глобальному лідерству та конкурентоспроможності Європи, оскільки має значну ділову присутність на міжнародному рівні.

У листі, надісланому напередодні початкових технічних обговорень Експертної групи ЄК з питань банківської справи, платежів та страхування, висловлюється занепокоєння Insurance Europe.

Як федерація страхових асоціацій, Insurance Europe підкреслює важливість цих технічних деталей у формуванні впливу та переваг огляду.

Наприклад, галузь зазначає, що не слід відступати від домовленості, досягнутої між Парламентом та Радою ЄС щодо обмеження впливу змін на корекцію ризиків – ключовий елемент коригування волатильності, який захищає страховиків від непотрібної волатильності на фінансових ринках.

Точне калібрування ключових факторів, таких як екстраполяція безризикових процентних ставок і маржі ризику, має вирішальне значення.

У своєму позиційному документі "Виконання узгоджених амбіцій щодо перегляду платоспроможності II" Insurance Europe закликає Європейську Комісію виконати своє зобов'язання щодо зменшення навантаження на звітність на 25%, яке наразі перешкоджає інноваціям та інвестиціям.

Insurance Europe повністю погоджується з тим, що необхідно вирішити проблему надмірного тягаря звітності. У додатку страховики виділяють сфери, які потребують скорочення, і наводять деякі конкретні приклади того, як можна зменшити поточний тягар.

Однак, Insurance Europe також закликає ЄК визнати, що цей тягар створюється не лише надмірною кількістю вимог до звітності, але й дублюванням та перекриттям різних законодавчих актів, відсутністю достатнього часу для впровадження вимог, а також відсутністю чіткості та своєчасного надання відповідей на запитання.

Джерело:  Beinsure
URL статті:  https://beinsure.com/news/insurance-deliver-solvency-ii-deal/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес