На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Глобальний страховий ринок стикається з поєднанням кліматичних, AI та регуляторних викликів

Версия для печати Версия для печати
23.05.2024 

Новий звіт Global Insurance Law Connect (GILC) демонструє, що стихійні лиха, пов'язані зі зміною клімату, кібербезпека, ШІ та регулювання, пов'язані із захистом прав споживачів, є "найбільшими викликами", які постануть перед страховиками у 2024 році.

Щорічний звіт GILC Risk Radar – це збірник думок юридичних фірм з 27 країн світу. Кожна фірма надає детальну інформацію про ключові зміни на страховому ринку у своєму регіоні та дає прогноз на наступний рік у цій країні.

Зосереджуючись на страховому ринку США, звіт показує, що він перебуває на критичному етапі, "борючись з багатогранними викликами, пов'язаними зі зміною клімату, вразливістю інфраструктури та ескалацією загроз кібербезпеки".

Зокрема, зміна клімату продовжує створювати різноманітні виклики через збільшення частоти і сили стихійних лих.

"Як наслідок, страховики перебувають під тиском необхідності адаптувати свої стратегії управління ризиками, включати кліматичні науки в практику андеррайтингу та співпрацювати з політиками для розробки стійких рішень, які забезпечують доступність страхового покриття в умовах мінливого клімату", – йдеться у звіті.

Що стосується Великобританії, GILC зазначає, що зараз на британському страховому ринку "інтригуючий період". Фірма пояснює, що традиційні страховики конкурують з керуючими генеральними агентами (MGA) з таких юрисдикцій, як Бермудські острови, пропонуючи страхове покриття за конкурентними тарифами.

Водночас, кількість повідомлень про обставини, які можуть призвести до виникнення страхового випадку, зростає, так само як і серйозність та частота страхових випадків, пояснюється у звіті.

Ще одним ключовим страховим ринком, на який варто звернути увагу, є бразильський, який, на думку GILC, переживає критичний момент переходу через зростання страхових технологій, появу штучного інтелекту та консолідацію довгострокових наслідків відкриття ринку перестрахування у 2007 році.

Звертаючись до Австралії, GILC зазначає, що австралійські страховики продовжують зміцнювати свій захист від кіберзагроз і впроваджують кіберстійкість в процес прийняття оперативних і стратегічних рішень.

Австралійські страховики інвестують у захист свого бізнесу та своїх клієнтів, а також у захист конфіденційної інформації.

GILC заявив, що страховики по всій Австралії використовують штучний інтелект для оптимізації ринкових операцій, а також для допомоги в ціноутворенні, управлінні претензіями, андеррайтингу, продажах, дистрибуції та розробці продуктів. Крім того, страховики впроваджують чат-ботів і віртуальних помічників, які допомагають скоротити трудомісткий людський внесок.

Ще одна країна, яку варто виділити – Німеччина, де кібер-ризики все ще залишаються домінуючою темою на страховому ринку країни, особливо у сфері страхування директорів та посадових осіб (D&O).

Крім того, GILC зазначає, що питання ланцюгів поставок продовжуватимуть турбувати страховиків і страхувальників на німецькому страховому ринку у 2024 році і надалі через терористичні атаки, особливо в прибережних регіонах Ємену та Сомалі.

Джилліан Девідсон, голова Global Insurance Law Connect та партнер Sparke Helmore, прокоментувала це питання: "Ми продовжуємо спостерігати появу основних тенденцій, які змінюють страхову індустрію на кожному ринку і мають значний глобальний вплив. Звіт показує, що страховики майже на всіх ринках борються з кліматичними потрясіннями, реагують на підвищену чутливість до кіберзагроз і використовують потенціал інновацій, який надає штучний інтелект, і все це на тлі зростаючих геополітичних ризиків".

Додаючи: "Новою темою, яка з'явилася в цьогорічному звіті, є зосередження уваги на регуляторних та комплаєнс-викликах, з якими стикаються страховики, пов'язаних із захистом прав споживачів. Клієнти хочуть отримувати повністю індивідуальний та персоналізований досвід, а регулятори наполягають на тому, щоб більше уваги приділялося інтересам клієнтів. Вони хочуть більшої прозорості, суворішого регулювання страхової практики та справедливого ставлення до страхувальників".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/global-insurance-market-facing-a-combination-of-climate-ai-regulatory-challenges-gilc/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес