На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Як ШІ може негативно вплинути на медичний сектор

Версия для печати Версия для печати
27.05.2024 

Сектор охорони здоров'я та фармацевтики буде найбільше вразливим до негативних наслідків ШІ протягом наступного десятиліття, згідно з дослідженням Інституту Swiss Re. "Мобільність та транспорт" та "енергетика та комунальні послуги" – інші галузі, які найбільше ризикують постраждати від негативних наслідків технології ШІ протягом наступного десятиліття.

Дослідження розглядає нові ризики ШІ у десяти галузях, досліджуючи ймовірність та серйозність різних інцидентів, пов'язаних з ШІ, через некоректність даних, кібератаки, та ризики, пов'язані з продуктивністю, серед іншого.

Оскільки галузь охорони здоров'я все більше використовує технологію ШІ для оптимізації таких функцій, як адміністрування, моніторинг пацієнтів, діагностика та розробка ліків, ризики також зростають, а наслідки можуть бути серйозними або навіть смертельними. Наприклад, несправні або "упереджені" алгоритми ШІ можуть призвести до неправильної діагностики, що призведе до серйозних захворювань або втрати життя.

Інші галузі, які найбільше ризикують від негативних наслідків технології ШІ протягом наступних восьми-десяти років, – це "мобільність та транспорт" та "енергетика та комунальні послуги", які займають друге та третє місця відповідно. Сектор мобільності та транспорту буде високо вразливим до ризику ШІ, в основному через використання з'єднаних та автоматизованих систем керування на основі ШІ, що ставить виклики у високо різноманітних міських умовах.

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес