На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Опитування Женевської асоціації керівників страхових компаній про AI та кліматичні технології

Версия для печати Версия для печати
27.05.2024 

Женевська асоціація випустила звіт про кліматичні технології та страхування під назвою "Виведення кліматичних технологій на ринок": Потужна роль страхування.

Дослідження визнає необхідність інноваційних підходів до оцінки готовності та фінансування технологічного ринку, підкреслюючи важливу роль страховиків.

Опитування Женевської асоціації, проведене серед керівників страхових компаній вищого рівня, показало, що раннє залучення перестраховиків до кліматичних проектів має вирішальне значення для покращення оцінки ризиків проекту та забезпечення фінансування (див. про вплив зміни клімату на страхові компанії).

У той час як світ намагається досягти глобальних кліматичних цілей, галузі промисловості по всьому світу відчувають дедалі більший тиск щодо впровадження нових технологій та процесів, щоб прискорити свої зусилля з декарбонізації.

Підприємства різних галузей використовують ШІ для покращення послуг, підвищення ефективності та зниження витрат.

У страхуванні штучний інтелект змінює бізнес-процеси – від андеррайтингу до управління збитками та взаємодії з клієнтами.

ШІ також має потенціал підвищити цінність страхування для суспільства, надаючи послуги захисту та пом'якшення наслідків.

Незважаючи на переваги, які ШІ пропонує як клієнтам, так і страховикам, існують побоювання щодо конфіденційності та ризику потенційної дискримінації, а також відставання темпів розвитку технологій ШІ від відповідної нормативно-правової бази.

Нещодавня поява більш досконалих генеративних інструментів штучного інтелекту загострила ці проблеми і спричинила низку регуляторних ініціатив у кількох юрисдикціях.

Підсумовуючи ці події, звіт містить ключові міркування для регуляторів та політиків, які заохочують інновації, забезпечуючи при цьому належний захист споживачів.

Зокрема, у звіті зазначається, що для управління ризиками, пов'язаними зі штучним інтелектом, які характерні для страхування, можна використовувати існуючі технологічно нейтральні регуляторні рамки страхування, тоді як міжгалузеве регулювання може перешкоджати інноваціям.

Хоча інноваційні кліматичні технології значно просунулися вперед, більшість проектів залишаються на стадії докомерціалізації через дефіцит фінансування, проблеми з масштабуванням і брак даних про ризики.

Щоб обмежити глобальне потепління на рівні 1,5°C, важкі галузі промисловості, такі як сталеливарна, алюмінієва та авіаційна, на які припадає понад 30% світових викидів вуглецю, повинні широко впроваджувати кліматичні технології.

Для вирішення цих питань Женевська асоціація запровадила Рамкову програму готовності до страхування (Insuribility Readiness Framework, IRF). Ця система забезпечує структурований метод оцінки ризиків з точки зору страхування.

Джад Арісс, керуючий директор Женевської асоціації, підкреслив, що впровадження кліматичних технологій вимагає співпраці між галузями, страховиками, політиками та іншими зацікавленими сторонами (див. як зростають страхові та економічні збитки через зміну клімату за даними NatCat).

Впровадження кліматичних технологій вимагає спільних зусиль з боку промисловості, страховиків, політиків та інших.

Страховики відіграють вирішальну роль у забезпеченні фінансування та управлінні проектними ризиками.

Усуваючи дефіцит фінансування та використовуючи страхові рішення, вони можуть прискорити впровадження кліматичних технологій і сприяти досягненню глобальних кліматичних цілей.

Мар'ям Гольнарагі, директор з питань зміни клімату та навколишнього середовища Женевської асоціації та провідний автор звіту, зазначила, що IRF, розроблений у партнерстві з різними секторами, класифікує ризики за сімома напрямками.

Це допомагає зацікавленим сторонам формулювати ризики та брати участь у дискусіях зі страховиками. Визначаючи ризики, які важко застрахувати, IRF підкреслює необхідність альтернативних заходів, таких як державно-приватне партнерство, для виведення проектів на ринок.

Автор:  Yana Keller
Джерело:  Beinsure
URL статті:  https://beinsure.com/news/geneva-association-sinsurance-climate-tech/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес