На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Як страхування може допомогти зміцнити довіру до добровільного вуглецевого ринку

Версия для печати Версия для печати
31.05.2024 

Оскільки світ продовжує боротися з кліматичною кризою, скорочення викидів вуглецю залишається головним пріоритетом. Але поки триває важка робота з декарбонізації, компанії можуть компенсувати свої викиди вуглецю за допомогою добровільного вуглецевого ринку (ДВР). Цей децентралізований ринок дозволяє організаціям купувати вуглецеві кредити, які підтримують проекти, що компенсують викиди в атмосферу. Як фінансовий ринок, що тільки зароджується, ДВР може постраждати від очікуваних проблем, пов'язаних із прорізуванням зубів. Нещодавні дискусії про майбутнє VCM підняли питання щодо дійсності вуглецевих кредитів, регулювання ринку та етики, і це підкреслило відсутність ключової складової будь-якого фінансового ринку: довіри.

Однією з постійних критичних зауважень на адресу VCM є недостатнє регулювання та нагляд. Але він постраждав від іншого кричущого упущення: страхування. Сьогодні компанії, які купують вуглецеві квоти, стикаються з низкою ризиків, включаючи анулювання виданих кредитів (наприклад, через помилки в оцінці кількості поглинутого вуглецю) або викид поглинутого вуглецю в атмосферу (наприклад, в результаті лісової пожежі). Страхові брокери намагалися забезпечити своїх клієнтів відповідним покриттям просто тому, що таких рішень не існувало. Але ситуація змінюється, оскільки нові продукти та послуги можуть пожвавити та вдосконалити ринок вуглецевих кредитів. Поєднання інноваційних страхових рішень з традиційним покриттям може ефективно допомогти інвесторам знизити ризики при купівлі вуглецевих кредитів, забезпечити більшу підтримку компенсаційних проектів і підвищити довіру до ринку.

Це могло б мати подвійний ефект, враховуючи нещодавню значну зміну поглядів на ринку. Там, де VCM традиційно є сферою компетенції команд зі сталого розвитку, бізнес все частіше розглядає його важливість з точки зору ризиків.

Від мислення сталого розвитку до перспективи ризиків

Більшість компаній розглядають VCM виключно як інструмент для виконання зобов'язань щодо вуглецевої нейтральності – або звикли так вважати. Але зростаючі виклики на ринку, такі як нещодавні вимоги щодо розкриття інформації Комісії з цінних паперів та бірж США, виходять за межі компетенції середньостатистичного співробітника з питань сталого розвитку і все частіше стають об'єктом уваги експертів з ризиків. Важливо також зазначити, що VCM £рунтується на стимулах і тому зазвичай працює за відсутності режимів комплаєнсу або регульованих ринків.

Як наслідок, підприємства все частіше підходять до вуглецевих кредитів з позиції ризик-орієнтованого мислення. А інвестиції в VCM створюють кілька унікальних ризиків. Одним із них є "реверс", який відбувається, коли вуглець, який було вилучено або якого вдалося уникнути в рамках проекту, зрештою викидається в атмосферу – наприклад, якщо відновлений ліс постраждав від пожежі. Іншими словами, якщо проект зі сталого розвитку не може задовольнити свої вимоги щодо компенсації, випущені вуглецеві кредити втрачають свою цілісність і цінність. Щоб пом'якшити цю втрату, вуглецеві проекти, як правило, відкладають частину згенерованих ними кредитів у "буферний пул". Ці кредити можуть бути анульовані у випадку відміни проекту, щоб забезпечити цілісність раніше випущених кредитів. Це не лише створює значний фінансовий тиск на всі залучені сторони, але й викликає значні занепокоєння щодо ефективності буферних пулів у страхуванні від ризиків.

Хороша новина полягає в тому, що одного дня ризики можуть бути передані з цих буферних пулів таким страховикам, як "Ока". Орієнтуючись насамперед на ризики, пов'язані з природоорієнтованими рішеннями та технологічними проектами, "Ока" та подібні страховики забезпечують покриття фінансових, репутаційних, регуляторних та кліматичних ризиків своїх клієнтів. Ці спеціалізовані страховики визначають ризики, з якими стикаються їхні клієнти, і складають матрицю вибору покриття, що складається з традиційних і більш інноваційних продуктів, тим самим зменшуючи фінансову невизначеність і допомагаючи забезпечити душевний спокій компаніям, які прагнуть зробити вуглецеві квоти основою своїх кліматичних цілей.

Хоча вуглецеві кредити стабільно сприяють досягненню глобальних кліматичних цілей, краще інтегроване і пристосоване до конкретних цілей страхування може стати каталізатором експоненціального зростання VCM, на досягнення якого в іншому випадку можуть піти роки.

Страхування як каталізатор зростання

Розширене та більш досконале страхове покриття принесе користь не лише інвесторам. Для партнерів з розробки проектів, таких як "Інверт", зниження ризиків інвестицій за допомогою відповідних рішень щодо передачі ризиків може означати менші внески до буферних пулів. Наразі такі організації, як Invert, зобов'язані вносити близько 20% всіх вуглецевих кредитів, згенерованих проектами, до буферних пулів, які контролюються операторами реєстру, щоб пом'якшити потенційні збитки від непоставок або розворотів. У майбутньому, передавши частину цих ризиків страховим компаніям, партнери з розвитку можуть отримати вигоду від зменшення внесків до буферного пулу та покращення економічної ефективності проектів. Наприклад, що, якби замість того, щоб вносити 20% від очікуваних кредитів до буферних пулів, розробники проектів вносили лише 10%, плюс 5% в еквіваленті на вартість страхування? Це призвело б до збільшення обсягу кредитів, доступних для продажу, на 5%. Розблокування цього додаткового потенціалу мало б значний вплив на ліквідність і масштабованість таких проектів, як проект Bonos X-Hazil Ruta Sian Ka'an компанії Invert у Мексиці.

У цьому світлі страхування може відігравати ключову роль у перетворенні вуглецевих квот на більш потужний і легітимний інструмент. З одного боку, страхування може сприяти збільшенню інвестицій у проекти сталого розвитку, які можуть мати значний вплив на навколишнє середовище. Крім того, рішення щодо ризиків можуть зробити варіанти сталого розвитку більш доступними. Компенсуючи витрати на пом'якшення ризиків і беручи на себе ризики, пов'язані з VCM, страховики можуть розблокувати ліквідність і капітал для інвестування в нові технології та рішення, допомагаючи компаніям переходити до більш екологічно безпечних моделей у масштабах.

Однак страхова індустрія не може перетворити VCM на зрілий, усталений фінансовий ринок самотужки. Співпраця між страховиками, урядами, галузевими організаціями та експертами призведе до розробки належного регулювання, перспективного управління, розумного нагляду та ефективних заходів покарання для тих, хто підриває цілісність VCM.

Непередбачувані події – це неприємна частина ведення бізнесу, особливо в період кліматичної та економічної нестабільності. Але за допомогою страхової експертизи та правильних продуктів інвестори можуть зменшити потенційні ризики та мати впевненість, необхідну для інвестування в нові ринки та проекти. Важливо пам'ятати, що це виходить далеко за рамки здоров'я компаній, їхніх інвестицій та вуглецевих проектів. Просування VCM до процвітаючого і здорового майбутнього може означати глобальний прогрес на шляху декарбонізації, оскільки компанії отримають можливість використовувати вуглецеві кредити як життєздатний засіб підтримки своїх ширших місій зі сталого розвитку.

Компаніям, які хочуть зробити вуглецеві кредити життєздатним та ефективним інструментом своїх зусиль у сфері сталого розвитку, варто обговорити це питання зі своїм брокером. Залучення до переговорів потрібних людей забезпечить залучення найкращих експертів, які допоможуть компаніям знайти рішення, що викликає довіру та впевненість.

Автор:  Ryan Bond
Джерело:  Marsh
URL статті:  https://www.marsh.com/en/risks/climate-change-sustainability/insights/insurance-confidence-voluntary-carbon-market.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес