На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Insurance Europe окреслила ключові пріоритети для Союзу ринків капіталу

Версия для печати Версия для печати
03.06.2024 

Insurance Europe, асоціація, що представляє страхові та перестрахувальні компанії, підкреслює, що Союз ринків капіталу (СРК) повинен бути спрямований на збільшення роздрібних інвестицій, диверсифікацію джерел фінансування для підприємств ЄС та сприяння створенню середовища, сприятливого для інновацій, конкуренції та зростання компаній ЄС.

Створений десять років тому, CMU має на меті створити єдиний ринок капіталу для збільшення потоку інвестицій та заощаджень по всьому ЄС.

У позиційному документі підкреслюється важлива роль страхової галузі не лише у забезпеченні фінансового захисту, але й у пенсійному забезпеченні та заощадженнях, а також у виконанні ролі великого довгострокового інституційного інвестора.

Європейські страховики інвестують в економіку майже 9,5 трильйонів євро, причому 69% їхніх інвестицій в акції, корпоративні та суверенні облігації знаходяться в межах ЄС.

Олав Джонс, заступник генерального директора Insurance Europe, сказав: "Союз ринків капіталу має бути пріоритетом для залучення інвестицій, які сприятимуть створенню зеленої, цифрової, конкурентоспроможної на світовому ринку Європи. Зараз ЄС повинен зосередитися на розблокуванні роздрібних інвестицій, зменшенні зарегульованості та звітності, а також на розширенні доступу до власного капіталу МСП, венчурного капіталу, боргових зобов'язань МСП та інфраструктури".

"Виконуючи ці завдання, страховий сектор може зробити свій внесок у фінансування "зеленого" та цифрового переходу і продовжувати інвестувати в довгостроковій перспективі. Це сприятиме зростанню та створенню нових робочих місць, прокладаючи шлях до фінансово та економічно сильнішої Європи".

Insurance Europe окреслила кілька пріоритетів для Союзу ринків капіталу (СРК):

  • Спростити інвестування споживачів в ощадні та пенсійні продукти: Дослідження показало, що 72% громадян не інвестують у жодні фінансові продукти. Стратегія роздрібного інвестування ЄС має підвищити обізнаність та спростити процес інвестування для європейців.
  • Переглянути пруденційні норми: Поточний перегляд Solvency II, який є нормативною базою ЄС у сфері страхування, повинен вирішити проблему надмірних вимог до капіталу та волатильності, які створюють бар'єри для довгострокових, гарантованих продуктів та продуктів з розподілом прибутку, а також для інвестицій.
  • Покращити фінансову та страхову освіту: Покращення знань, впевненості та навичок європейців щодо фінансових продуктів має вирішальне значення. Пенсійні інформаційні панелі та системи відстеження можуть допомогти заохотити громадян більше інвестувати.
  • Розширити доступ страховиків до різних фондів: Розширення доступу до акціонерного капіталу МСП, венчурного капіталу, боргових зобов'язань МСП та інфраструктурних фондів забезпечує необхідний масштаб та можливості для страховиків. Важливо оцінювати та розширювати використання успішних фондів.
  • Сприяння транскордонним інвестиціям: Зміцнення довіри до транскордонних інвестицій може бути досягнуто шляхом вдосконалення законодавства про неплатоспроможність та посилення захисту інвестицій всередині ЄС.
  • Зменшити регуляторний тягар: Європейська Комісія повинна виконати своє зобов'язання щодо скорочення регуляторної звітності на 25 відсотків. Нові регуляторні норми слід запроваджувати лише за необхідності, забезпечуючи їхню простоту, пропорційність та уникнення непередбачуваних наслідків.
Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/insurance-europe-outlines-key-priorities-for-capital-market-union/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес