На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Bloomberg Intelligence попереджає страховиків про ризик "чорного лебедя" від сонячних космічних штормів

Версия для печати Версия для печати
05.06.2024 

Bloomberg Intelligence, дослідницький підрозділ фінансової медіа-компанії Bloomberg LP, попереджає, що великі космічні бурі можуть перевершити фінансовий вплив таких подій, як ураган "Катріна", з перебоями в роботі радіозв'язку, електромереж, космічних апаратів і супутникової навігації, оскільки пік поточного сонячного циклу припадає на 2025 рік.

10 травня Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних і атмосферних досліджень попередив про значне скупчення сонячних плям, що спричиняє інтенсивні сонячні спалахи. Деякі з цих спалахів, що супроводжувалися викидами корональної маси (CME), були спрямовані в бік Землі.

CME складаються зі сплесків плазми і магнітних полів з сонячної корони, здатних викликати магнітні бурі на Землі. Це явище має потенціал руйнувати різні інфраструктури, в тому числі на навколоземній орбіті та на поверхні планети, що призводить до перебоїв у роботі зв'язку, електромереж, навігаційних систем, радіочастот і супутників.

Чарльз Грем, старший галузевий аналітик BI у сфері страхування, прокоментував: "Дані за 10-12 травня свідчать про те, що рівень порушень, спричинених сонячною бурею, цього разу був відносно помірним. Значних збоїв в електропостачанні не було, хоча екстремальні відхилення в характері електричних хвиль широко спостерігалися по всій території США. Інтернет-сузір'я Space X Starlink Ілона Маска повідомило про погіршення якості послуг, але воно швидко повернулося до нормальної роботи.

"Шторм також спричинив навігаційні помилки в тракторах та іншому обладнанні, що покладається на GPS, і змусив деяких фермерів у США та Канаді припинити посівні роботи. Літаки також були перенаправлені, щоб зменшити вплив радіації на пасажирів та екіпаж.

"Тим не менш, результат міг бути набагато гіршим, що пояснює, чому Великобританія розглядає космічні бурі як одну з найбільш пріоритетних природних небезпек у своєму Національному реєстрі ризиків", –додав Грехем.

Класифікація G5 –це найвищий рівень за шкалою попереджень про геомагнітні бурі Центру прогнозування космічної погоди. BI підкреслює, що остання буря G5 у жовтні 2003 року призвела до відключення електроенергії у Швеції та пошкодження трансформаторів у Південній Африці.

На думку BI, своєчасне сповіщення про сонячні бурі може мати вирішальне значення для захисту цифрової сфери, яка стає все більш взаємопов'язаною. Планета користується перевагами мережі центрів прогнозування космічної погоди, таких як Національне управління океанічних і атмосферних досліджень в Боулдері, штат Колорадо, і Метеорологічне управління у Великобританії. Основним аспектом їхньої діяльності є моніторинг сонячних явищ для виявлення наближення сонячних спалахів і викидів корональної маси до Землі.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/bloomberg-intelligence-warns-insurers-of-black-swan-risk-from-solar-space-storms/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес