На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Британський суд вирішив, що авіаційні спори розглядатимуться в Україні, а не в Лондоні

Версия для печати Версия для печати
06.06.2024 

Судовий спір між страховиками та лізинговими компаніями щодо літаків, які застрягли в Україні, має розглядатися в Україні, а не в Лондоні, постановив у четвер Високий суд Лондона.

Лізингодавці літаків, в тому числі ірландська AerCap (AER.N), переслідують страховиків після того, як вторгнення Росії в Україну в 2022 році призвело до того, що літаки застрягли в Україні.

Суддя Ендрю Хеншоу в рішенні, що стосується шести окремих позовів, постановив, що справи в Лондоні повинні бути призупинені через "положення про виключну юрисдикцію", які вимагають, щоб суперечки розглядалися в Україні.

Позивачі стверджували, що справи мають розглядатися в Лондоні, зокрема тому, що війна, яка триває в Україні, дуже ускладнює справедливий судовий розгляд у цій країні.

Однак у своєму рішенні суддя Хеншоу зазначив, що "докази впливу війни на судову систему … не вказують на те, що війна може призвести до значних затримок або інших проблем в ефективному розгляді цих позовів у судах України".

У березні Високий суд постановив, що окремий позов на суму 10 мільярдів доларів щодо понад 200 літаків, які застрягли в Росії, має розглядатися в Лондоні, а не в Москві.

Джерело:  Reuters
URL статті:  https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/uk-court-decides-aircraft-disputes-be-heard-ukraine-not-london-2024-06-06/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес