На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Активний сезон ураганів може мати серйозні наслідки для перестрахувальної галузі: Moody's

Версия для печати Версия для печати
11.06.2024 

На 2024 рік прогнозується дуже активний сезон ураганів в Атлантичному океані, який потенційно може мати значний вплив на сектори перестрахування, кредитування та ланцюгів поставок, а також на кредитоспроможність та загальну економічну стабільність окремих регіонів світу та ринків в цілому, згідно з Moody's.

Починаючи з 2017 року, коли закінчилася 12-річна ураганна посуха, північноатлантичні урагани коштували страховій галузі 275 мільярдів доларів страхових збитків, пояснила Джулі Серакос, керуючий директор зі страхування.

Зі збільшенням кількості населення в прибережних районах, а також інших факторів, таких як соціальна інфляція, будівельна інфляція та регуляторні вимоги, збитки від стихійних лих зросли.

За прогнозами експертів, у 2024 році в середньому очікується 22 поіменованих шторми, у порівнянні з історичним середнім показником у 14 поіменованих штормів на рік у період з 1991 по 2020 рік. Мюнхенське перестрахувальне товариство очікує близько 23 названих циклонів у тропічній частині Північної Атлантики, з яких приблизно 11 потенційно можуть перерости в урагани, п'ять з яких можуть стати сильними ураганами, досягаючи швидкості вітру понад 110 миль на годину (177 км/год).

"Хоча сезон ураганів 2023 року був позбавлений руйнівних ураганів, довгострокова тенденція є жахливою", – сказав Кріс Лафакіс, кліматичний економіст Moody's Analytics. "Поєднання підвищення температури та зростання вартості нерухомості призвело до того, що 17 з 19 найдорожчих тропічних циклонів у США сталися за останні 20 років, навіть після поправки на інфляцію".

продовжує Лафакіс: "Більше того, за оцінками NOAA, загальна вартість катастроф у США за останні 5 років (2018-2022) становить $595,5 млрд, при цьому середньорічна вартість за 5 років становить $119,1 млрд, що майже втричі перевищує середньорічну вартість за 43 роки, скориговану на інфляцію.

"Ці дорогі шторми також загрожують дестабілізувати страховий ринок, оскільки все більше приватних страховиків відмовляються від деяких або всіх частин ринків дорогої нерухомості, таких як Каліфорнія і Флорида".

Адам Камінс, старший регіональний економіст Moody's Analytics, має схожу думку, зазначаючи, що, якщо прогнози синоптиків правильні, 2024 рік може стати катастрофічним сезоном ураганів, особливо з огляду на те, що є дуже мало ознак уповільнення темпів будівництва в прибережних районах з високим ризиком.

Через це він вважає, що великий шторм матиме значні наслідки не лише з точки зору людських жертв, але й з точки зору втраченого виробництва та матеріальних збитків.

Сезон ураганів також вплине на індустрію CRE, оскільки він може припасти на той час, коли галузь бореться з проблемами доступності житла та наявності страхування.

Наталі Амброзіо Преудом, асоційований директор з комерційної нерухомості, зазначила: "Вплив ураганів на ринок комерційної нерухомості буде відчутним: "Вплив сильного шторму може вплинути на поточні дискусії щодо схильності до ризику та альтернативної передачі ризиків для кредиторів і позичальників.

"Тим часом, кожен сезон ураганів поглиблює наше розуміння мінливої довгострокової життєздатності прибережних ринків нерухомості, створюючи більш детальну картину ризиків, стійкості, відновлення, вартості активів і страхової захищеності в районах, схильних до ураганів", – додає він.

Незважаючи на все це, є й позитивні думки, оскільки також було заявлено, що перестраховики входять в сезон ураганів 2024 року "з хорошою позицією, з сильним капіталом", як підкреслив Джеймс Ек, віце-президент-старший кредитний директор Moody's, фінансові установи.

Він продовжив: "Ціни на страхування майнових катастроф залишаються високими, хоча на ринку зростає конкуренція, особливо у верхньому сегменті програм перестрахування. Умови перестрахування в цілому залишаються твердими, при цьому первинні страховики зберігають більше ризиків при менших періодах повернення".

Джон Донігіан, старший директор зі стратегії ланцюгів поставок, поділяє думку Екка, зазначаючи, що хоча цьогорічний сезон ураганів, за прогнозами, буде більш суворим і може вплинути на ланцюги поставок, існують хороші стратегії зменшення ризиків.

Він сказав: "Майбутній сезон ураганів в Атлантичному океані кидає виклик ланцюгам поставок в той час, коли вони вже намагаються управляти поточними ризиками і підвищувати свою стійкість. Закриття портів і аеропортів, пошкодження ключових об'єктів інфраструктури та перекриття доріг внаслідок евакуації можуть сповільнити логістику і перешкоджати потоку товарів.

"Підприємства, розташовані на шляху урагану, можуть зазнати зупинки виробництва та втрат запасів. Витрати на ланцюжок поставок також можуть постраждати, якщо різке зростання страхових виплат призведе до збільшення страхових премій для бізнесу або дефіцит товарів спричинить зростання витрат".

підсумував Донігян: "Хоча сезон ураганів тепер починається раніше і є більш суворим, компанії уздовж узбережжя Мексиканської затоки та Східного узбережжя США мають великий досвід застосування стратегій зменшення ризиків, таких як розміщення товарів, придбаних у розподільчих центрах, за межами очікуваної траєкторії урагану.

"Ризики – в тому числі повторювані перебої в роботі, пошкодження об'єктів, а також втрачені доходи і витрати – повинні спонукати компанії продовжувати реорганізацію своїх ланцюгів поставок і диверсифікацію ключових сервісних вузлів і постачальників, щоб обмежити вплив на ці небезпечні зони", – зазначила вона.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/an-active-hurricane-season-could-have-profound-effects-on-the-re-insurance-industry-moodys/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес