На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Ринок страхування комерційної нерухомості стає більш стабільним та капіталізованим

Версия для печати Версия для печати
12.06.2024 

Після складного минулого року на ринку майнового страхування, 2024 рік обіцяє бути "більш стабільним і капіталізованим", згідно з даними USI Insurance Services.

У своєму останньому огляді ринку страхування комерційної нерухомості та нещасних випадків на середину року USI зазначає, що широкомасштабне дво– або тризначне зростання ставок, яке спостерігалося у 2023 році, значною мірою вщухло для більш широкого ринку.

"Більшість оновлень показали однозначне зростання ставок, при цьому в деяких спільних або багаторівневих розміщеннях ставки знизилися через заміщення більш дорогих потужностей з 2023 року", – пояснили в компанії.

Крім того, страховий брокер назвав стабілізацію ринку перестрахування, розширення потужностей за спільними та багаторівневими програмами, посилення наслідків лісових пожеж, а також оновлені моделі катастроф, які можуть вплинути на апетит страховиків або ціноутворення, ключовими тенденціями, за якими слід стежити у другій половині 2024 року.

Що стосується перестрахування, USI пояснив, що, оскільки перестраховики прагнуть максимізувати прибуток в умовах підвищених ставок, "ми продовжимо спостерігати збільшення потужностей, розгорнутих діючими страховиками, потенційними страховиками, керуючими генеральними агентами, програмами або об'єктами".

Наближаючись до точки моделі катастрофи, страхова галузь очікує на потенційний вплив на ціни та ємність після нових випусків рейтингових агентств Moody's RMS та Verisk, йдеться у звіті.

Обидві платформи включили оновлення моделей ураганів для США.

Крім того, цього місяця Verisk планує випустити додаткове оновлення своєї моделі Wildfire.

У повідомленні йдеться: "Очікується, що нові моделі ураганів найбільше вплинуть на райони узбережжя Мексиканської затоки і південного сходу, при цьому середні збитки за моделями зростуть від 5% до 10%, а для деяких портфелів – до 20%-30%. Страховики, перестраховики та державні регулятори тестують свої поточні версії на відповідність оновленим моделям ураганів, щоб визначити вплив на портфелі, потенційні коригування цін, необхідний додатковий надлишок і потреби в потужностях".

Однак, оскільки галузь починає впроваджувати ці моделі у своїх портфелях, страхувальники, які мають ризики в цих регіонах, повинні очікувати певних цінових коливань, особливо в густонаселених прибережних районах від Техасу до Північної Кароліни, пояснили в USI.

У той же час, USI також зазначає, що інтерес до кептивного страхування продовжує зростати: загальна кількість кептивних компаній у світі збільшилася з 5 879 у 2020 році до 6 181 у 2023 році.

Страховий брокер пояснив, що зростання було зумовлене переважно кон'юнктурою ринку майнового страхування.

"Незважаючи на зацікавленість у збереженні більшого ризику, не всі страхувальники можуть це зробити через вимоги третіх сторін, такі як угоди з кредиторами, вартість застави, вартість лізингових угод.

кредиторів, вимоги оренди, вартість застави або вартість фронтінгових угод. Новостворені кептивні компанії будуть більш схильні до ретельної перевірки та вищих вимог до застави. Найбільше постраждають ті, хто має вже існуючі кептивні компанії та достатній вільний залишок коштів для утримання понад $5 млн", – зазначили в USI.

Перемикаючи увагу на нещасні випадки, USI пояснив, що ставки та цінове середовище для компенсації працівникам залишаються конкурентоспроможними в більшості штатів, а позови про психічні травми та катастрофічні травми перераховані як тенденції, за якими слід стежити протягом наступних шести місяців.

"Розширення критеріїв для компенсації психічних травм може призвести до збільшення їх частоти, тяжкості та коригування страхових премій у сфері WC в цілому", – йдеться у звіті.

Втім, USI зазначає, що страховики уважно стежать за цією сферою і можуть адаптувати свій андеррайтинг, якщо кількість катастрофічних травм збільшиться.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/commercial-property-insurance-market-proving-to-be-more-stable-capitalized-says-usi/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес