На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Сильні шторми та повені вплинули на страхові збитки в Центральній Європі

Версия для печати Версия для печати
17.06.2024 

Починаючи з 6 червня, сильні шторми і повені обрушилися на Центральну Європу, що призвело до економічних і страхових збитків на сотні мільйонів євро, повідомляє Aon.

З 7 по 9 червня сильні зливи на сході Австрії спричинили зливові паводки, що призвели до значних збитків. У Дойчфайстриці, Штирія, за кілька годин випало 100 мм опадів, що спричинило рідкісну повінь, яка трапляється 1 раз на 300 років.

Ця повінь змела автомобілі і затопила численні будинки. 8 червня локальні зливові паводки також сталися в деяких районах Бургенланду.

Ситуація призвела до надзвичайного стану в окрузі Гартберг-Фюрстенфельд, Штирія. У період з 8 по 9 червня пожежні служби Штирії провели понад 980 операцій, з яких близько 130 – лише у Граці.

Регіон також зіткнувся з численними градобоями. 7 червня град діаметром до 6 см випав між Дойчландсбергом у Штирії та Марібором у Словенії.

Ще більше граду пройшло 9 червня між Віднем і Вінер-Нойштадтом, а також навколо Хартберга і Оберварта. Один з градів пошкодив літак, що прямував до Відня, перед самою посадкою.

Інші країни також повідомляли про пошкодження, спричинені градом і вітром. 9 червня торнадо в Нарді, Угорщина, пошкодив кілька будинків. Східна Словенія, особливо навколо Марібора, зазнала значних пошкоджень від граду. Град також зачепив частини західної і південної Словаччини.

Балканський регіон постраждав від руйнівного вітру і великого граду діаметром до 5 см в Румунії. Сильні грози в Болгарії завдали шкоди автотранспорту та врожаю, градини досягали 7 см в діаметрі.

Південна Німеччина, оговтуючись від нещодавніх повеней, зіткнулася з додатковою шкодою від граду 8-9 червня.

Загалом, економічні та страхові збитки від буревіїв у багатьох європейських країнах оцінюються в сотні мільйонів євро. Особливо вартісний епізод стався у Східній Австрії 8-9 червня, а додаткові збитки від граду були завдані в Німеччині, Словенії та Швейцарії.

Джерело:  Beinsure
URL статті:  https://beinsure.com/news/severe-storms-flooding-central-europe/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес