На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

S&P оцінила ризики страховиків майна через зростання збитків від природних катастроф

Версия для печати Версия для печати
18.06.2024 

Оскільки страхові збитки від природних катастроф різко зростають, це може призвести до підвищення страхових тарифів та зниження захисту власників будинків, йдеться у дослідженні S&P Global Ratings щодо проблем, з якими стикаються страховики майна та від нещасних випадків.

У звіті S&P підкреслює, що страхові збитки від катастроф у США зросли в середньому до понад 40 мільярдів доларів на рік за останні 7 років, порівняно з 22 мільярдами доларів на рік у 2010-2015 роках.

Цей сплеск здебільшого пов’язаний із частішими ураганами, лісовими пожежами та сильними штормами. Як наслідок, страховики значно підвищили тарифи та відкоригували свою практику андеррайтингу, щоб обмежити вплив частих збиткових подій, що потенційно може призвести до підвищення премій страховиків та меншого страхового покриття для власників будинків.

Сильні конвективні шторми є одними з найпоширеніших і найбільш руйнівних природних катастроф у Сполучених Штатах. У результаті теплого вологого повітря, що піднімається від землі, вони проявляються різними способами, залежно від атмосферних умов – від пронизливих гроз із блискавками до торнадо, граду чи руйнівних прямолінійних вітрів.

Страховики майна стикаються з кількома ключовими ризиками та тенденціями. Надзвичайна нестабільність погоди залишається дуже високим ризиком без очікуваних змін.

Регуляторні перешкоди, що впливають на адекватність тарифів страхових компаній, є підвищеними, але покращуються. Вищі відсоткові ставки становлять помірний ризик із кращими перспективами.

"Посилені кібератаки становлять високий ризик без очікуваних змін. Постійний інфляційний тиск створює ризики для страхових резервів. Прискорена технологічна трансформація вимагає нових підходів до регулювання та страхування. Ринок жорсткого перестрахування, що впливає на передачу ризиків первинними страховиками, покращується", вважають аналітики S&P.

Геополітична напруга та виклики на ринку комерційної нерухомості залишаються ризиками від помірного до підвищеного. Зростання інвестицій у приватні кредити та неліквідні активи призводять до проблем з ліквідністю. Ці фактори свідчать про складну ситуацію для страхових компаній, які вимагають постійних коригувань.

Протягом останніх 18 місяців перестраховики скорочували покриття рівнів захисту від природних катастроф. Отже, первинні страховики зберігають більше ризиків і платять більше за перестрахове покриття, особливо в особистих лініях, які більш схильні до ризику.

Цей відкат призводить до негативних прогнозів для сектору страхування майна з погіршенням андеррайтингової маржі страховиків (по савтострахуванню та страхуванню будинків).

Незважаючи на ці проблеми, страхові компанії можуть коригувати свої стратегії, оскільки більшість договорів страхування майна оновлюються щорічно. Хоча регулювання та географічна концентрація можуть уповільнити це коригування, очікується, що сектор страхування майна зберігатиме високу кредитну якість із середнім рейтингом "А+".

Страховики, швидше за все, стягуватимуть вищі ставки за поліси власників будинків і зменшуватимуть покриття в районах, схильних до стихійних лих, особливо там, де нормативні обмеження запобігають підвищенню ставок. Це призведе до того, що власники будинків зберігатимуть більше ризику та платитимуть більше за менший захист.

Джерело:  Форіншурер
URL статті:  https://forinsurer.com/news/24/06/18/43915

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес