На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

AM Best повідомляє про стабільні перспективи глобального кіберстрахування на тлі зростання попиту

Версия для печати Версия для печати
24.06.2024 

Кредитне рейтингове агентство AM Best присвоїло світовому сектору кіберстрахування стабільний прогноз, посилаючись на підвищений попит і багатообіцяючі перспективи зростання в найближчій перспективі, оскільки темпи споживання продовжують неухильно зростати.

"Зниження ставок було зумовлено різними факторами, в тому числі посиленням конкуренції з боку пропозиції", – прокоментував Крістофер Грем, старший галузевий аналітик AM Best.

"Крім того, вдосконалення практик кібербезпеки та зменшення частоти страхових випадків також призвели до зниження ставок після періоду прискореного зростання ставок, спричиненого сплеском атак з використанням програм-вимагачів у 2020 та 2021 роках".

AM Best детально описав новий прогноз в одному зі своїх звітів про кібер-ринок.

У їхньому звіті про сегменти ринку під назвою "Кібер-ринок США: "Гаряче ціноутворення охолоджується, а швидке зростання зупиняється"" обговорюються показники галузі, підкреслюючи, що зростання прямих підписаних премій (DPW) у 2023 році залишилося незмінним порівняно з попереднім роком. Це сталося після періоду стрімкого зростання, під час якого премії в кіберсегменті США зросли більш ніж утричі з 2019 по 2022 рік.

Згідно зі звітом, тяжкість страхових випадків зменшилася, що більш ніж компенсує збільшення частоти. В результаті результати за календарний рік залишилися стабільними.

Фред Есламі, асоційований директор AM Best, додав: "Належні кібер-практики та усвідомлення важливості кібер-гігієни виявилися корисними як для страхувальників, так і для страховиків. Ці практики призвели до стійкого зниження коефіцієнта збитковості сегмента, незважаючи на різке збільшення кількості атак з використанням програм-вимагачів у 2023 році, що призвело до зростання на 50% кількості претензій від перших осіб".

"Ми очікуємо, що кіберпокриття з часом продовжить зростати, оскільки підвищення обізнаності про кіберризики сприяє збільшенню ризиків і, відповідно, зростанню попиту на кіберстрахування", – продовжив Есламі.

Кіберстраховики все ще значною мірою покладаються на перестрахування: понад 50% кіберпремій передаються перестраховикам. Така залежність від перестрахування залишає кіберстраховиків дещо у владі перестраховиків.

Оскільки кіберстраховики вже зосереджені на сукупних ризиках системних ризиків, будь-яке скорочення перестраховиків з метою обмеження власних можливостей кіберпокриття неодмінно передасться первинним страховикам і обмежить апетит первинних страховиків до кіберстрахування.

Стабільний прогноз AM Best для цього сегменту підтримується такими факторами, як постійне вдосконалення кібер-гігієни, очікувана прибутковість у проміжній перспективі, а також вдосконалення практики андеррайтингу та формулювання політики.

У звіті висвітлюються додаткові фактори, серед яких посилення конкуренції та помірне зростання премій у США, що потенційно може свідчити про міжнародні тенденції.

У ньому також підкреслюються виклики, пов'язані з дедалі витонченішими кібератаками з використанням ШІ, а також такі загрози, як програми-вимагачі та компрометація ділової електронної пошти, які можуть вплинути на андеррайтинг у кіберстрахуванні.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/am-best-reports-stable-global-cyber-insurance-outlook-as-demand-rises/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес