На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страхування житла в США все ще коштує занадто мало, щоб врахувати кліматичні ризики – Swiss Re

Версия для печати Версия для печати
01.07.2024 

Жак де Воклерой сказав, що, незважаючи на нещодавнє підвищення, страхові премії мають зростати й надалі, щоб заохочувати нехіть до ризику.

Це був рік шоку від страхових наклейок у США. Але людина, яка надає страхові послуги страховикам, вважає, що, можливо, цього шоку все ще недостатньо, щоб відвернути людей від ризику в умовах мінливого клімату.

"Поки що не надто багато дій, недостатньо", – сказав Жак де Воклер, голова правління Swiss Re, в нещодавньому інтерв'ю в офісі компанії на Манхеттені. Він зазначив, що будинки все ще будуються там, де їх не повинно бути, і часто з розмахом. Він додав, що для багатьох споживачів страхові премії відносно потенційної виплати все ще є прийнятними.

Такий погляд може розлютити домовласників у Флориді, де середня премія перевищила $5 000 і де понад 1 мільйон мешканців звернулися до державного страховика останньої інстанції, оскільки не можуть знайти або дозволити собі поліс на приватному ринку. Але такі перестраховики, як Swiss Re, мають більш глобальний погляд.

Тож, мабуть, зрозуміло, чому де Воклерой вважає, що дорожче страхування матиме позитивний ефект. "Я сподіваюся, що коли це почне кусатися, ми побачимо, що традиційні відповіді не працюють", – сказав він. "Тоді з'явиться набагато більше грошей, набагато більше зацікавленості" у заходах щодо пом'якшення наслідків кліматичних змін та адаптації до них, і навіть в усвідомленому відступі з ризикованих територій.

Отримати детальну інформацію про вартість страхування житла в США складно, оскільки страховики намагаються систематично збирати дані про премії на рівні поштових індексів. Однак дослідники Бенджамін Кіз і Філіп Малдер нещодавно спробували новий підхід до збору даних через іпотечні ескроу-сервіси. У робочому документі Національного бюро економічних досліджень, опублікованому цього місяця, вони пишуть, що середні номінальні страхові премії по житловому страхуванню в США зросли на 33% між 2020 і 2023 роками, з $1,902 до $2,530. Це означає реальне зростання на 13%.

У своїй роботі вони також чітко визначають ціну ризику місцевих катастроф, стверджуючи, що "збільшення ризику катастроф на одне стандартне відхилення пов'язане з середньорічним збільшенням страхової премії на 335 доларів".

Автор:  Leslie Kaufman
Джерело:  Bloomberg
URL статті:  https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-07-01/us-home-insurance-priced-too-low-for-climate-risks-swiss-re-chair

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес