На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Зростання кіберстрахування зміститься на ринки за межами США до 2030 року – Howden

Версия для печати Версия для печати
01.07.2024 

Howden, група страхових посередників, опублікувала свій четвертий щорічний кіберзвіт "Ризик, стійкість і актуальність", відзначивши стабілізацію ринку в минулому році завдяки поліпшенню кібергігієни після сплеску вимог з боку програм-вимагачів у 2020 і 2021 роках.

Згідно зі звітом, за останні роки перевізники та брокери досягли значних успіхів у підвищенні цінової стабільності, прозорості покриття та узгодженості умов та положень.

Завдяки цьому прогресу з'являються дві ключові можливості для досягнення прогнозованого Howden глобального обсягу страхових премій у 43 мільярди доларів США до 2030 року: вихід за межі США та обслуговування ширшої клієнтської бази серед МСБ.

Сара Нілд, керівник відділу кібер-ритейлу, Великобританія, Howden, прокоментувала: "Сприятлива динаміка збережеться і в 2024 році, при цьому вартість кіберстрахування продовжить знижуватися, незважаючи на постійні атаки, посилення геополітичної нестабільності і поширення ШІ".

"Ніколи раніше ринок не стикався з таким поєднанням умов, як зараз: підвищений рівень загроз у поєднанні зі стабільним страховим ринком, підкріпленим надійним контролем ризиків. Наразі закладено фундамент для зрілого кібер-ринку, в основі якого лежать інновації та зростання, кероване ризиками", – додав Нілд.

Хоча США наразі домінують на ринку кіберстрахування, на них припадає близько двох третин світової частки, стійке зростання цього ринку все ще має вирішальне значення.

Однак у звіті також зазначається, що до 2030 року очікується, що більше половини зростання страхових премій буде забезпечено за межами США.

У найбільших європейських країнах, таких як Німеччина, Франція, Італія та Іспанія, лише досягнення рівня проникнення на більш розвинені ринки може призвести до збільшення премій приблизно на 700 млн євро.

Жан Байон де Ла Тур, голова міжнародного відділу кіберстрахування Howden, прокоментував: "Кіберстрахування є ключем до зміцнення стійкості в усьому світі, і страховики зараз знаходяться в сильній позиції, щоб домогтися реальних змін".

Байон де Ла Тур також додав, що "це передбачає надання більшого потенціалу для задоволення відкладеного попиту в регіонах, які в даний час недостатньо охоплені, включаючи Європу, Латинську Америку та Азію – регіони, в які Howden активно інвестує. Потенціал для зростання величезний, особливо зважаючи на те, що більшість з цих країн починають розвиватися з дуже низького рівня".

У звіті підкреслюється значний потенціал у секторі малого та середнього бізнесу, який становить майже половину ВВП у країнах з розвиненою економікою.

Оскільки брокери та страховики розробляють більш ефективні методи залучення цієї групи населення, яка наразі недостатньо охоплена послугами, на кібер-ринку з'являються значні можливості для зростання.

Шей Сімкін, глобальний керівник кібер-страхування Howden, прокоментував: "Повний потенціал кіберстрахування може бути розкритий шляхом покращення доступу до сфер, які наразі недостатньо охоплені ринком. Howden очолює ці зусилля, застосовуючи диференційоване розуміння та досвід для надання новаторських рішень".

"Поряд з великими інвестиціями в наші кібер-операції, ми запустили платформу, яка дозволяє малим і середнім підприємствам купувати кібер-покриття на суму до 6 мільйонів доларів США за чотири простих кроки, при цьому для отримання цінової пропозиції потрібно лише вказати назву, галузь, дохід і веб-сайт. Інновації є ключем до зростання, що вимагає нового підходу до брокерських послуг, який є циклічним, інноваційним, підприємницьким, глобальним і є домом для найсильніших талантів у секторі".

За словами Хаудена, посилення кіберстійкості приносить дивіденди страхувальникам, оскільки атаки з використанням програм-вимагачів відновлюють свою довгострокову тенденцію до зростання. Цього року частота атак зросла на 18% порівняно з уже підвищеним рівнем у 2023 році.

Незважаючи на це зростання, дані демонструють нюанси серйозності: витрати на відновлення відновилися після тимчасового спаду в 2022 році, проте все менше компаній змушені платити викупи, що значною мірою пов'язано з більш ефективними заходами з управління ризиками.

На ринку зберігається занепокоєння щодо системних ризиків, про що особливо свідчать нещодавні події, які підкреслюють ризики, пов'язані з об'єднанням декількох організацій через єдину точку відмови.

Аналіз останніх років показує, що непрямі збитки від третіх осіб загалом були меншими порівняно з прямими, що свідчить про те, що для того, щоб збитки становили значну загрозу для страхової бази світового ринку, масштаб або частота таких подій має багаторазово перевищити поточний рівень.

Перспективи кіберстрахування є високими завдяки зростаючій та диверсифікованій базі капіталу. Сталий приплив капіталу має вирішальне значення, оскільки ринок розширюється за межі поточного потенціалу премій, щоб задовольнити потреби глобального бізнесу.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/cyber-insurance-growth-to-shift-to-non-us-markets-by-2030-howden/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес