На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

AI матиме найбільший вплив на моделювання та аналіз ризиків для перестраховиків

Версия для печати Версия для печати
03.07.2024 

Згідно з нещодавнім опитуванням Reinsurance News, очікується, що ШІ матиме найменший вплив на обслуговування клієнтів, тоді як майже половина респондентів галузі вважає, що ШІ матиме найбільший вплив на моделювання та аналіз ризиків.

В опитуванні взяли участь сотні людей з усієї страхової та перестрахувальної галузі.

7% з них відповіли, що очікують, що перестраховики отримають найбільшу вигоду від ШІ в обслуговуванні клієнтів, тоді як значні 46% очікують, що ШІ матиме найбільшу вигоду від моделювання та аналізу ризиків.

Цікаво, що андеррайтинг/ціноутворення та ефективність і автоматизація офісу отримали майже однакову кількість відповідей – 24% і 23% відповідно.

Цього року штучний інтелект активно висвітлювався на наших сторінках, оскільки все більше організацій впроваджують цю технологію у свої системи та вивчають подальші шляхи, як технологія може принести користь сектору.

Наприклад, раніше цього року в інтерв'ю Reinsurance News Адам Деннінгер (Adam Denninger), глобальний лідер страхової індустрії в Capgemini, підкреслив вирішальну роль інтеграції штучного інтелекту в практику андеррайтингу, визнавши при цьому, що страховики, ймовірно, обережно підходять до цього питання через різні виклики та ризики.

Деннінгер підкреслив здатність штучного інтелекту розкривати інформацію, яку людина може не помітити, зазначивши, що він може знаходити речі, які людина може пропустити або про які вона не подумала б.

"Здатність робити це краще, ніж ваші конкуренти, є явною конкурентною перевагою, тому ви побачите величезний поштовх", – пояснив він.

На початку цього року Reinsurance News також поспілкувався з Майклом Бергером, керівником підрозділу Insure AI в перестрахувальному гіганті Munich Re, який пояснив, як ШІ в традиційних страхових полісах може стати "значним і несподіваним ризиком для портфеля страховика".

Крім того, Лоран де ла Порт, генеральний директор Allphins, платформи ШІ, також розповів Reinsurance News, що ШІ став "головною темою в секторі прямого страхування" завдяки тому, що багато організацій використовують цю технологію для автоматизації завдань, прискорення очищення даних та отримання цінної інформації.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/ai-to-have-biggest-impact-in-risk-modelling-analysis-for-re-insurers-poll-suggests/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес