На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Закон ЄС про таксономію потребує змін для реалізації

Версия для печати Версия для печати
03.07.2024 

Insurance Europe та Європейський форум страхових фінансових директорів підтвердили свою підтримку Регламенту ЄС про таксономію, який набув чинності в липні 2020 року і має на меті створити загальну основу для класифікації екологічно стійких видів економічної діяльності. У своєму нещодавно опублікованому позиційному документі страхова галузь визнає, що закон сприяє залученню інвестицій, спрямованих на забезпечення кліматичної нейтральності. Однак страховики висловлюють занепокоєння щодо поточних вимог до звітності для андеррайтингу та інвестицій, які є "таксономічно прийнятними", тобто такими, що підпадають під сферу дії закону.

У своєму документі страховики зазначають такі недоліки:

1. Обмежене охоплення інвестиційних портфелів: таксономія наразі охоплює лише невелику частину інвестиційних портфелів страховиків. Це обмежує можливості страховиків створювати диверсифікований портфель, який відповідає критеріям таксономії.

2. Зосередження на "зеленій" діяльності, а не на інвестиціях у перехідний період: акцент на існуючій "зеленій" діяльності ігнорує плани компаній щодо переходу до чистого нуля. Визнання та підтримка цих інвестицій у перехідний період має вирішальне значення для досягнення чистого нуля.

3. Вимога розділяти премії за ризики, пов'язані з кліматом: це призводить до дуже низьких значень KPI, які зазвичай не перевищують 5% для первинних страховиків. Це не відображає ширшого внеску страховиків у сталий розвиток.

4. Необхідно враховувати об'єднання ризиків: страховики повинні об'єднувати різні ризики, наприклад, кліматичні ризики з ризиками пожежі та крадіжки при страхуванні житла.

5. Проблеми зі звітністю: проєкт керівництва, опублікований Європейською комісією в грудні 2023 року, з'явився надто пізно, щоб його можна було ефективно інтегрувати, що призвело до неузгодженості та плутанини в першій обов'язковій звітності в 2024 році.

Джерело:  Insurance Europe
URL статті:  https://www.insuranceeurope.eu/news/3150/insurance-industry-eu-taxonomy-law-needs-changes-to-fulfil-green-potential

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес