На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страховики стурбовані атаками бойовиків та хакерськими атаками ШІ на Олімпіаді в Парижі

Версия для печати Версия для печати
05.07.2024 

Страховики занепокоєні тим, що атаки бойовиків або фальшиві зображення, створені штучним інтелектом, можуть зірвати Олімпіаду в Парижі, що загрожує скасуванням заходів і мільйонними збитками.

Страховики зіткнулися зі збитками після того, як Олімпійські ігри 2020 року в Токіо були відкладені на рік через пандемію COVID-19.

Відтоді війни в Україні та Газі, а також низка виборів цього року, в тому числі у Франції, посилили побоювання політично вмотивованого насильства під час проведення глобальних масштабних заходів.

Олімпійські ігри відбудуться в Парижі з 26 липня по 11 серпня, а Паралімпійські ігри – з 28 серпня по 8 вересня.

Німецький страховик Allianz (ALVG.DE), відкрийте нову вкладку, є страховим партнером Ігор.

Інші страховики, такі як Lloyd's of London (SOLYD.UL), також надають страхове покриття.

"Ми всі усвідомлюємо геополітичну ситуацію, в якій перебуває світ, – сказав Айке Бюргель, керівник олімпійської та паралімпійської програми Allianz, – Ми переконані, що МОК (Міжнародний олімпійський комітет), Париж 2024 та національні організаційні комітети разом з французькою владою вживають правильних заходів, коли йдеться про виклики на місцях".

Можливість ісламістських нападів є головною проблемою безпеки Ігор, заявив минулого місяця начальник поліції Парижа.

"Це така велика подія … у дуже великому місті, яке саме по собі досить складно охороняти", – сказав Ендрю Даксбері, керівник відділу непередбачених ситуацій страхової компанії Beazley (BEZG.L).

Франція заявила, що перенесе церемонію відкриття з річки Сени, якщо буде підтверджено певний ризик для безпеки.

У травні у французькому місті Сент-Етьєн був заарештований чоловік, якого підозрюють у плануванні атаки від імені Ісламської держави на футбольному стадіоні міста під час Олімпіади.

Адам Керрієр, керівник відділу консалтингу консалтингової компанії AnotherDay, сказав, що такі інциденти "демонструють, що загроза Олімпіаді в Парижі реальна і триває".

Страховики зустрічалися з МОК в Парижі минулого місяця, щоб обговорити заходи щодо зниження ризиків, розповіли Reuters два джерела в галузі.

Управління ризиками було "важливою" частиною роботи МОК, оскільки зменшувало ймовірність того, що несподівані події негативно вплинуть на Ігри, йдеться в повідомленні МОК, надісланому електронною поштою агентству Reuters.

Ще однією "гарячою точкою" може стати ізраїльська команда, кажуть джерела в страхових компаніях.

Ізраїль візьме участь в Іграх, незважаючи на військовий конфлікт у секторі Газа, в якому загинули 38 000 палестинців.

Маркос Альварес, керуючий директор зі страхових рейтингів Morningstar, сказав, що атака, яка призведе до загибелі людей, пошкодження майна та перерви в роботі, може "додати кілька мільярдів" до оцінок страхових збитків у 3 мільярди доларів, якби Олімпійські ігри в Токіо були скасовані через COVID-19.

МОК купує страховку на кілька років наперед.

Зазвичай він купує страховку на суму близько 800 мільйонів доларів на кожні Олімпійські ігри.

"Через положення про конфіденційність, включені в наші угоди з постачальниками послуг, МОК не може розголошувати умови своїх контрактів", – заявили в МОК.

"Страховий поліс набуває чинності в разі певних несподіваних подій, як це вже було в історії, щоб дозволити МОК покрити частину своїх операційних витрат".

Паризький організаційний комітет також купує страховку, так само як і національні організаційні комітети.

Телерадіокомпанії, спонсори і туристичні фірми, швидше за все, купують страховку приблизно за рік до події, в той час як постачальники послуг гостинності можуть купувати страховку ближче до події.

Після терактів 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку стандартні поліси скасування заходів, як правило, не включають терористичні атаки, але організатори заходів і підприємства можуть купувати окрему страховку.

Вразливі компанії також можуть застрахуватися від збитків, понесених в результаті страйків, заворушень і громадських заворушень.

Франція готується до другого туру парламентських виборів 7 липня, що змушує багато компаній готуватися до протестів, які можуть призвести до пошкодження майна.

Едель Райан, виконавчий директор Marsh's (MMC.N), відкриває нову вкладку Британський бізнес у сфері спорту і розваг заявив, що атаки на основі штучного інтелекту також можуть зірвати Олімпійські ігри, "будь то продаж квитків, шахрайство або маніпуляції з прямими ефірними лініями".

Організатори Олімпіади зроблять все можливе, щоб перенести заходи, якщо це буде необхідно, кажуть джерела в галузі, але це не завжди легко, враховуючи щільний графік, що призводить до потенційних скасувань.

"З точки зору логістики, це мало б жахливі наслідки", – сказала Імоджен Мітчелл-Вебб, керівник спортивного відділу страхової юридичної компанії HF.

Джерело:  Reuters
URL статті:  https://www.reuters.com/sports/olympics/insurers-fret-over-militant-attacks-ai-hacks-paris-olympics-2024-07-05/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес