На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Збитки від урагану "Берил" будуть дуже керованими для перестрахувальної галузі: Gallagher Re

Версия для печати Версия для печати
09.07.2024 

Незважаючи на те, що ураган "Берил" може завдати мільярдних економічних збитків Сполученим Штатам, очікується, що він буде дуже керованим штормом для індустрії перестрахування, прокоментував Стів Боуен, головний науковий співробітник Gallagher Re.

Боуен поділився деякими думками щодо потенційних збитків від урагану "Берил" у США, зазначивши, що оцінка збитків і подача заявок на виплату страхових відшкодувань тільки розпочинається, тому ці рекомендації можуть бути змінені.

За словами Боуена, пов'язані з вітром страхові збитки для приватного страхового ринку можуть становити щонайменше сотні мільйонів доларів США, виходячи з місця падіння буревію на берег і його шляху вглиб країни.

Проте ще занадто рано давати конкретні економічні або страхові оцінки збитків.

"Більш сильні, ніж очікувалося, пориви вітру, що обрушилися на густонаселений регіон Х'юстона, підвищують ймовірність того, що пов'язані з вітром збитки для промисловості можуть виявитися значно більшими, ніж передбачалося, якби буревій "Берилл" ослаб швидше, а його шлях пролягав би вглибині країни. Техас не має добре врегульованих, впроваджених або детальних суворих будівельних норм, що робить штат вразливим до збитків, пов'язаних з вітром", – пояснив він.

Крім того, проливні дощі, спричинені ураганом "Берил", призвели до численних повідомлень про значні розливи річок та збитки від зливових паводків. Це в поєднанні зі збитками від прибережних штормових припливів може призвести до виплат за програмою NFIP, що може спричинити додаткові страхові збитки в сотні мільйонів доларів США, зазначив Боуен.

Очікується, що збитки від перерви в роботі будуть значними, але залишаються невизначеними, оскільки вони значною мірою залежать від того, як довго триватимуть перебої в електропостачанні.

Ще одним фактором, який слід враховувати, буде те, чи зіткнуться великі комерційні об'єкти з масштабними фізичними пошкодженнями або тривалою зупинкою роботи з початком процесу відновлення.

"Наразі очікується, що "Берил" завдасть Сполученим Штатам мільярдних економічних збитків, але цілком об£рунтовано, що в кінцевому підсумку це обернеться багатомільярдними витратами для країни", – прогнозує Боуен.

Додавши: "Вплив урагану на Карибський басейн буде помітним, але не таким фінансово дорогим, як у США. Наразі очікується, що економічні втрати на Ямайці та Навітряних островах становитимуть сотні мільйонів доларів США.

Міністерство фінансів Ямайки вже оголосило, що "Берил" спричинив страхову виплату в розмірі 16,3 млн. доларів США з Карибського фонду страхування ризиків катастроф (CCRIF SPC).

"Суть в тому, що "Берил" буде дуже керованим штормом для індустрії перестрахування".

Очікується, що Атлантика залишатиметься спокійною протягом декількох тижнів, як і місячна перерва між великими ураганами від Емілі в липні до Катріни в серпні. Але Боуен застерігає, що не варто заспокоюватися.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/hurricane-beryl-losses-to-be-very-manageable-for-the-re-insurance-industry-bowen-gallagher-re/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес