На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

ESA консультуються щодо Керівних принципів регулювання ринків криптоактивів

Версия для печати Версия для печати
12.07.2024 

Три європейські наглядові органи (EBA, EIOPA та ESMA – ESA) сьогодні опублікували консультаційний документ "Керівні принципи регулювання ринків криптоактивів".

Три європейські наглядові органи (EBA, EIOPA та ESMA – ESA) сьогодні опублікували консультаційний документ "Керівні принципи регулювання ринків криптоактивів" (MiCAR), що містить шаблони пояснень та юридичних висновків щодо класифікації криптоактивів, а також стандартизований тест для сприяння єдиному підходу до класифікації.

Для підтримки учасників ринку та наглядових органів у прийнятті конвергентного підходу до класифікації криптоактивів, Керівництво пропонує стандартизований тест, а також шаблони пояснень та юридичних висновків, які містять опис регуляторної класифікації криптоактивів у наведених нижче випадках:

  • Токени, прив'язані до активів (ART): Біла книга для випуску ARTs, яка містить вичерпну інформацію про криптоактив, повинна супроводжуватися юридичним висновком, який пояснює класифікацію криптоактиву – зокрема, той факт, що він не є EMT або криптоактивом, який можна вважати виключеним зі сфери застосування MiCAR.
  • Криптоактиви, які не є ARTs або EMTs відповідно до MiCAR: Біла книга для криптоактиву повинна супроводжуватися поясненням класифікації криптоактиву – зокрема, того факту, що він не є ЕМТ, ДРТ або криптоактивом, виключеним зі сфери застосування MiCAR.

Наступні кроки

Коментарі до консультаційного документу можна надсилати, натиснувши на кнопку "надіслати свої коментарі" на сторінці консультації.Кінцевий термін подання коментарів – 12 жовтня 2024 року.У понеділок, 23 вересня 2024 року, з 10:00 до 12:00 за центральноєвропейським часом.

ESA проведе віртуальні громадські слухання щодо консультаційного документу і запрошує зацікавлені сторони зареєструватися за цим посиланням до 19 вересня 2024 року о 16:00 за центральноєвропейським часом. Деталі підключення будуть повідомлені належним чином тим, хто зареєструвався на зустріч.

Всі отримані матеріали будуть опубліковані після завершення консультацій, якщо не буде отримано іншого запиту.

Правова основа та передумови

Проєкт Настанов розроблено відповідно до статті 97(1) Регламенту про ринки криптоактивів (MiCAR) (Регламент (ЄС) 2023/1114), яка вимагає від ESA до 30 грудня 2024 року спільно видати Настанови відповідно до статті 16 Засновницького регламенту ESA (Регламент (ЄС) №1093/2010), Регламент 1094/2010, Регламент 1095/2010), щоб визначити зміст і форму пояснення, що супроводжує білу книгу про криптоактиви, зазначену в статті 8(4), і юридичні висновки про кваліфікацію токенів, прив'язаних до активів (ART), зазначені в статті 17(1), пункт (b)(ii), і статті 18(2), пункт (e) MiCAR. Керівництво повинно містити шаблон для пояснення та висновку, а також стандартизований тест для класифікації криптоактивів. Це єдиний спільний політичний мандат ЄКА в рамках MiCAR.

MiCAR встановлює режими регулювання випуску, розміщення та допуску до обігу токенів електронних грошей (EMT), токенів, пов'язаних з активами (ART), та інших криптоактивів. Регламент також встановлює рамки для надання послуг, пов'язаних з криптоактивами.

Джерело: EIOPA
Джерело:  EIOPA
URL статті:  https://www.eiopa.europa.eu/esas-consult-guidelines-under-markets-crypto-assets-regulation-2024-07-12_en

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес